Om din partner har alla de här egenskaperna kanske du borde hålla ögonen öppna.
1 av 2
Om din partner har alla de här egenskaperna kanske du borde hålla ögonen öppna. - Foto: TT
För då är risken större att hen är otrogen.
2 av 2
För då är risken större att hen är otrogen. - Foto: TT

De här egenskaperna har en person som har lätt att vara otrogen

Forskare har lyckats ringa in en viss typ av egenskaper och beteenden som är utmärkande för personer som lättare är otrogna.


När massvis med användaruppgifter läckte från otrohetssajten Ashley Madison förra året under en hackerattack var det nog några tusen som slet sitt hår, skriver Independent.

Men inte forskarna, de jublade. Nu har nämligen ett forskarteam från University of Toledo i Ohio lyckats ringa in några av de utmärkande egenskaperna hos personer som har lätt att vara otrogna.

Bildkälla

1. De har bra ekonomi

Personerna som använde Ashley Madison hade nästan alla en inkomst över genomsnittet. Men Ashley Madison var även en betaltjänst, så enligt forskarteamet så visar det att personer med en högre inkomst är villiga att betala för att minimera risktagandet i att ha en affär.

Bildkälla

2. De är yngre

Forskarna såg att de personer som använde sajten i större utsträckning var yngre och nyligen gifta. Detta tror forskarna beror på att par som varit tillsammans och varit gifta längre hittat sätt att lösa sina problem och dispyter på. De känner sig tryggare helt enkelt.

Men de tillägger att det även skulle kunna bero på att yngre personer i större utsträckning använder internet.

Bildkälla

3. De vill vara anonyma

Personer som bor i stan verkar ha det enklare att vara otrogna eftersom det är lättare att vara anonym i en storstad än på landsbygden där nosiga grannar kan börja ställa jobbiga frågor.

Bildkälla

4. De är mindre religiösa

Forskarna kom fram till att det verkar som att religion fungerar som skyddande faktor från att vara otrogen, skriver Independent.

Bildkälla

Så om din partner besitter alla dessa egenskaper eller drag kanske du borde hålla ett extra öga på hen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilken dag det är troligast att din partner kommer vara otrogen mot dig och vilka länder i världen som är mest otrogna (och det är flera nordiska i topp).

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
typ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du varit otrogen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.