Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Experter: Här är 4 tecken på att det är dags att göra slut med din partner

- 28/12/2016, 13:37
De här fyra tecknen visar att ert förhållande är dött.
1 av 3

De här fyra tecknen visar att ert förhållande är dött.

Pixabay

Har det känts som ni tappat gnistan?
2 av 3

Har det känts som ni tappat gnistan?

Pixabay

Då kan det tyvärr vara läge att göra slut…
3 av 3

Då kan det tyvärr vara läge att göra slut…

Pixabay

Om du känner igen dig i de här punkterna är det seriöst läge att börja tänka på att dra vidare.

Har det känts lite knakigt i ditt förhållande på sistone? Har du en magkänsla av att det kanske går mot ett oundvikligt slut? Då borde du kolla in den här listan, för om du känner igen dig i flera av de här punkterna så borde du nog börja packa din väska för gott – i alla fall enligt de här fyra terapeuterna, skriver Bravo TV.

1. Din partner skyller alltid på dig

Det är väldigt sällan problem i ett förhållande bara är en persons fel, eftersom det ju som bekant krävs två personer för att dansa tango.

Enligt relationsrådgivaren Julienne Derichs så är ett förhållande dött när din partner inte längre vill reda ut konflikter eller problem utan bara skyller allt på dig. Enda sättet att föra ett förhållande framåt är att lösa problemen tillsammans, och båda måste vara villiga att göra det.

Bildkälla

2. Det ser inte ut att bli bättre

Det är vanligt för alla par att ha en fnurra på tråden då och då, men oftast går det att reda ut och därigenom få ett starkare förhållande. Men om ni mest bråkar hela tiden och du inte ser något ljus i tunneln så är det en god idé att gå vidare, enligt terapeuten Jenny Giblin.

Bildkälla

3. Du gillar andra

Om du tänker på att gräset är grönare hela tiden eller fantiserar om den där söta tjejen eller killen på jobbet – då är personen du är med nog inte rätt för dig.

– Tänker du på dina andra alternativ hela tiden så är din relation helt enkelt inte så stark som du tror, säger terapeuten Jonathan Bennett.

Bildkälla

4. Det känns inte rätt

Det behöver inte vara svårare än att du måste lyssna på dina instinkter. Känns det inte längre som att din partner är personen du vill spendera resten av ditt liv med så är hen antagligen inte det heller.

– Kämpar du med att känna dig kär eller nära din partner, men aldrig verkar nå dit, då kan det vara något som är fel, säger Rhonda Milrad.

Bildkälla

Många av oss lyssnar gärna på vår hjärna och logiska resonemang om vad som är bäst och mest bekvämt. Men magkänslan är ofta sannare än vad vi vill erkänna, så försök att inte ignorera den.

Nyheter24 har tidigare skrivit om saker killar säger och vad de egentligen menar och män avslöjar vad de önskar att tjejer visste.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Borde du göra slut med din partner?