Stockholm

Här är de 6 vanligaste sexdrömmarna – och vad de betyder

1 av 3
Att drömma om sex är vanligt.
2 av 3
Att drömma om sex är vanligt. Foto: Pixabay
Men många gånger kan du vakna och undra varför du hade sex med just den personen i drömmen.
3 av 3
Men många gånger kan du vakna och undra varför du hade sex med just den personen i drömmen. Foto: Pixabay

Det är vanligt att drömma sexdrömmar om både personer du vill ligga med och personer du inte alls vill ligga med, men vad betyder det egentligen?


Läs mer

Bara för att du drömmer att du har sex med en person så betyder det inte automatiskt att du vill ha sex med den personen. Enligt drömpsykologen och författaren Ian Wallace så är sexdrömmar egentligen precis som dina andra drömmar, skriver Independent.

– Alla drömmar, även sexdrömmar, är relaterade till saker som händer i ditt liv. Och varje person i drömmen representerar en liten del av din egen personlighet, säger han.

Bildkälla

Så vad betyder de här sex vanliga sexdrömmarna egentligen? Låt oss ta isär dem bit för bit.

1. Sex med din chef

Oavsett om du är attraherad av din chef eller inte så betyder inte en sexdröm om hen att du vill ligga med personen. Istället är det snarare ett tecken på att du vill utvecklas på jobbet.

– Om du har sex med din chef så betyder det att ditt undermedvetna blir medvetet om din förmåga att ta beslut och agera som en ledare, säger Wallace.

Bildkälla

2. Sex med en vän

Även om det finns flera anledningar till att du kanske borde prova att ligga med en kompis så kan du vara lugn om det händer i en dröm.

Sex med en kompis i en dröm betyder istället att de har en egenskap du beundrar, och som du själv vill få.

3. Sex med en familjemedlem

Den här får nog många att känna obehag men det är faktiskt rätt vanligt och inte något fel. Utan enligt Wallace så är den här typen av sexdrömmar precis som de du har om en vän, de visar att du beundrar personen.

4. Att vara otrogen eller att din partner är otrogen mot dig

Det här är inte ett sätt för ditt undermedvetna att säga att din partner är otrogen, men det är faktiskt inte ett så bra tecken ändå.

– När du drömmer att din partner är otrogen så kan det bero på att du håller på att förlora din egen tillit till att du kan attrahera dem, säger Wallace.

Bildkälla

5. Sex med ditt ex

Det här betyder inte att du vill bli tillsammans med ditt ex igen, men det kan betyda att du repeterar dåliga vanor som fick det förhållandet att ta slut. Så se till att ta tag i det innan det är för sent i så fall.

6. Sex med en kändis

Det här borde väl bara betyda att du tycker den här kändisen är snygg, eller? Nej, det betyder faktiskt att du har en egenskap gemensamt med den här personen.

Så nästa gång du vaknar efter en het drömnatt så kan du lugna dig med att det i alla fall inte handlar om att du egentligen vill ha sex med den här personen.

Bildkälla

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du drömt en sexdröm?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.