Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jättelik mystisk asteroid passerar snart jorden – och ingen vet var den kommer ifrån

- 09/01/2017, 20:20
NASA vet inte så mycket om asteroiden.

NASA vet inte så mycket om asteroiden.

NASA/Pixabay

Jättestenen skulle skapa kaos om den träffade jorden. Och nu försöker Nasa ta reda på mer om den.

Rymden är ett riktigt stort ställe. Och duktiga forskare världen över hittar varje dag nya saker där ute som vi inte visste fanns.

Få har bättre koll på rymden än de som jobbar med Nasas Neowise-projekt, och nu har forskarna där upptäckt en gigantisk sten – som kommer att komma ganska nära jorden.

Vi vet inte så mycket om asteroiden, eller 2016 FW9, som den också heter. Men vi vet att den är ungefär en kilometer bred, och att den skulle skapa stor förödelse om den kraschade in i jorden. Var asteroiden kommer ifrån är heller inte helt klart, men troligtvis har den ”rymt” från asteroidbältet mellan Mars och Jupiter, enligt Nasa.

Men hur stor är risken att vi får besök av jättestenen? Lugn, risken är obefintlig. Nasa räknar med att den kommer att susa förbi jorden på 51 miljoner kilometers avstånd, redan nu i slutet av februari.

Har du koll på de tio största hoten mot mänskligheten? Läs mer om dem här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.