1 av 3
2 av 3
- Foto: Fox / Stella Pictures
3 av 3

Goda nyheter för flintskalliga män – ni ses som smartare och ärligare

Är du orolig över att bli flint senare i livet, eller kanske du redan är? Grattis! Då kommer du nämligen ses som både smartare och ärligare.


Runt 45 procent av alla män har upptäckt att de tappat hår när de är 35 år, och vid 60 är det 60 procent som drabbats av håravfall. Hur stor risk det är att du kommer tappa håret är något som ärvs genetiskt, skriver Daily Mail.

Många män oroar sig mycket för att tappa håret och det har kommit många olika sätt att försöka förhindra det, bland annat med hjälp av hårtransplantationer.

Men nu visar ny forskning att det kanske inte är något att oroa sig för, snarare tvärt om. Forskare vid Barry University i Florida har nämligen kommit fram till att det finns flera fördelar med att bli flintskallig.

Forskarna bad en testgrupp att ranka bilder på män med olika mycket hår efter kategorierna: fysisk attraktion, aggressivitet, social mognad, diplomatiska, ärlighet, intelligens och social status.

Bildkälla

Resultatet visade att män som hade mindre hår ansågs mer mogna än män med hår, men de flintskalliga männen var dem som kammade hem förstaplatsen.

Samma sak när det kom till hur diplomatiska de verkade vara, de verkade även mindre aggressiva än män med hår. Men dessvärre drog flinten ner hur attraktiv någon ansågs vara.

Frank Muscarella som ledde studien konstaterar dock att det inte behöver innebära slutet för att kunna attrahera en partner.

– Det visade att män utan hår utstrålade en form av icke-hotfull dominans. Och det finns mycket forskning som tyder på att kvinnor attraheras av social dominans.

En annan, opublicerad studie gjord av Muscarella, visar även att det inte finns någon skillnad mellan hur många sexpartners en person haft genom livet oavsett om de haft hår eller inte, skriver Daily Mail.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du flintskallig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft

Kvinna dömdes för mord – frias i hovrätten

Den kvinna som dömdes i tingsrätten för mordet på en annan kvinna frias nu helt i hovrätten, rapporterar Göteborgs-Posten.

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Socialdemokraterna vill satsa 700 miljoner kronor på att punktmarkera ungdomar på väg in i grov kriminalitet.

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka på Terminalvägen i Svartby.", skriver polisen på sin hemsida.

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

1 timme sedan
Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

1 timme sedan
Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.