De flesta har nog känts sig hungriga på fyllan.
1 av 3
De flesta har nog känts sig hungriga på fyllan. - Foto: TT
Och det verkar som det finns en förklaring till det.
2 av 3
Och det verkar som det finns en förklaring till det. - Foto: TT
Och det beror på ett hormon.
3 av 3
Och det beror på ett hormon. - Foto: TT

Forskare: Därför blir du så hungrig när du är full

Alla har vi väl slirat hem efter en krogkväll för att sedan ställa oss och koka pasta med ketchup. Nu vet forskarna varför vi gör det.


Vem känner inte igen sig i att sitta och prisa den svettiga kebaben eller hamburgen man har framför sig på fyllan, och säga att det är det godaste du någonsin ätit?

Varför det blir på det sättet har forskare just kommit ett steg närmare att avslöja. En studie gjord vid London's Francis Crick Institute har nämligen sett ett samband mellan ett visst hormon i hjärnan och ökad aptit hos möss, skriver Independent.

Forskarna gav mössen en alkoholmängd som skulle motsvara ungefär två flaskor vin hos en människa och observerade sedan hur de betedde sig. Och det visade sig att den grupp möss som fått alkohol åt nästan en fjärdedel mer än den nyktra kontrollgruppen.

Länken mellan överätning och alkohol har känts till länge men ännu har inget liknande test gjorts på människor, men eftersom samma hormon finns hos människor. Men forskarna är i alla fall ett steg närmare att lösa gåtan, skriver Independent.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir du ofta hungrig på fyllan?
Tack för din röst!