Tisdag 15 Jun
Stockholm

Idag är det dags för det kinesiska nyåret – kan förutspå hur ditt år blir

År 2017 är i tuppens tecken
År 2017 är i tuppens tecken. Foto: TT

På lördag firas kinesiskt nyår. 2017 är i tuppens tecken och då är det extra viktigt att tänka över beslut och handla korrekt.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Idag kickstartar det nya året! Alltså det kinesiska nyåret. Det firas med god mat, röda färger och tid med familjen. På gatorna samlas människor för att fira in det nya året och smälla fyrverkerier för att enligt gammal tradition skrämma bort onda andar.

Bildkälla

Det kinesiska året är tolv månader med 29,5 dagar per månad. Varje år är förknippat med ett djur. Tolv djur för tolv månader – och år 2017 är det tuppens år!

Enligt astrologer finns det en del att tänka på inför det nya året. De olika djuren har olika egenskaper och därför är det viktigt att veta vilka förutsättningar man har för att få ett sådant bra år som möjligt.

Att det är tuppens år betyder att det är skarpsinnets år. Det är ett år då det är viktigt att överväga sina beslut noga och tänka logiskt. Det är också viktigt att vara ärlig och handla rätt för att få ett så bra år som möjligt.

Någon som är född i tuppens år är fåfäng, ärlig, står gärna i rampljuset men är också generös, bra med pengar och modiga. Det är också bra på organisera sig även om de gärna dagdrömmer.

Dessutom är just 2017 ett "eld-år" vilket i kinesisk astrologi handlar om att förstöra någonting och bygga upp det igen. Kanske dags för ett nytt jobb eller en ny utmaning? Eld sägs också vara relaterat till ett lyckligt kärleksliv – och det är ju bara positivt.

Bildkälla

De senaste födelseåren i tuppens tecken är 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 och nu 2017.

Det finns två olika historier om varför året ser ut som den gör. En historia är att Buddha kallade på alla djur när han nådde upplysning och skulle lämna jordelivet men det var endast tolv djur som lyssnade på honom. De belönades därför med varsin månad.

Den andra handlar om att Jade-kejsaren utlyste en tävling om vilka som skulle få vara med i kalendern. De som tog sig över floden snabbast fick vara med. Tuppen kom på plats tio och fick då det tionde året i cykeln.

Se också om när Mark Zuckerberg firade kinesiskt nyår förra året där han snackar kinesiska och hans unge är det sötaste vi har sett.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du född i tuppens år?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela