Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De här tre meningarna får du aldrig säga till din partner – någonsin

- 01/02/2017, 21:21 -

Det är lätt att känna att en bara vill explodera och skrika elakheter till ens partner när en är arg, men de här tre sakerna får du aldrig säga.

Har du svårt att hantera dina impulser att bara skrika på din partner när ni bråkar? Då är du inte ensam, men det finns faktiskt tre saker du aldrig får säga till din älskling – oavsett hur arg du är, skriver Independent.

Psykologen Alexandra Solomon skriver nämligen att de här tre specifika meningarna kan förstöra den grund som hela relationen vilar på. Så fram med anteckningsblocket och läs vidare.

1. "Om du älskade mig skulle du…"

Det här är, förutom en manipulativ fras, en fras som har ett ganska givet svar som din partner garanterat kommer säga: "Om du älskade mig så skulle du inte be mig att…".

Vad du borde säga istället enligt Solomon: "Jag har svårt att förstå vad som gör att du inte vill göra det här. För mig känns det som den enda förklaringen kan vara att du inte älskar mig".

2. "Varför är saker och ting inte som de brukade vara mellan oss?"

Problemet här är att du beskyller din partner för något som helt enkelt inte är deras fel. Kärlek förändras över tid, så är det bara, man kan inte vara nyförälskade för alltid.

Vad du borde säga istället enligt Solomon: Fundera på vad exakt det är du saknar från förr och se om du kan få tillbaka det, exempelvis: "Jag önskar vi gick på dejter som vi brukade göra förut".

3. "Du beter dig precis som din mamma!"

Det här kanske känns som en självklar no-no, men det känns kanske ändå frestande ibland. Men sanningen är att det bara kommer göra din partner defensiv, oavsett om det är en riktig observation eller inte.

Vad du borde säga istället enligt Solomon: Förklara för din partner vad det är de gör som stör dig och varför, och nämn för guds skull inget om deras mamma, okej?

Nyheter24 har tidigare skrivit om 13 meningar du måste säga till din partner på alla hjärtans dag och vad för oväntade saker tjejer tänder på hos sin partner.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du sagt något av ovanstående till din partner?