Stämmer de här 4 sakerna in på dig? Det kan betyda att du är intelligent

- 02/02/2017, 23:37 -
Dåliga ovanor
1 av 2

De här fyra sakerna ses ofta som dåliga ovanor. Men det är kanske inte hela sanningen.

TT

Dålig ovana
2 av 2

En tupplur på soffan är inget att skämmas för. Att vara lat kan vara ett tecken på intelligens.

TT

Några av de här sakerna är kanske irriterande ovanor – men de kan betyda att du är mer intelligent än andra.

1. De svär mycket

En undersökning från USA visar att de som kan många svordomar också har ett stort ordförråd, det skriver Illustrerad Vetenskap. Psykologiprofessorer från Marist College och Massachusetts College of Liberal Arts har studerat 60 personer från olika bakgrunder. Det de kom fram till är att de som använder många skällsord och kraftuttryck har ett mer utvecklat ordförråd, något som också är sammankopplat med en hög intelligens.

2. De är stökiga

Att ha skrivbordet fullt med grejer är ju inte alltid så trevligt, men det kan faktiskt vara ett tecken på något positivt. En undersökning från University of Minnesota visar att personer som har det stökigt kring sig ofta är kreativa och har många idéer.

”Kreativa personer känner sig fria från begränsningar i stökiga miljöer. Det hjälper dem att bryta traditionella tankegångar och skapa nya vinklar, medan ordnade omgivningar genererar säkra lösningar”, står det i studien, enligt Illustrerad Vetenskap.


3. De störs när folk gör irriterande ljud

Blir du sur när andra smaskar eller skriver hårt på tangentbordet? Då kan du vara ovanligt intelligent och kreativ. Ett forskarlag vid Northwestern University har nämligen kommit fram till att intelligenta personer är sämre på att ignorera störande ljud.


4. De är lata

Du kanske trodde att timmarna i soffan framför Netflix var ett tecken på att du på något sätt är sämre än de som verkar så hurtiga och hela tiden är ute och joggar och allt vad de nu hittar på. Men nej då, en undersökning vid Florida Gulf Coast University visar att det kan finnas en samband mellan intelligens och lathet, skriver Illustrerad Vetenskap.

Personer som gillar att lösa problem brukar vara mindre fysiskt aktiva än de som är mer aktiva och inte funderar så mycket. Det kan också bero på att personer som är väldigt smarta sällan har tråkigt eftersom de har sin egen hjärna som underhåller dem.


Läs också om fem saker som framgångsrika människor gör på morgonen och om tretton saker som alla som har blivit miljonärer gör.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.