Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De här 8 sakerna om dig själv ska du aldrig berätta för dina kollegor

- 05/02/2017, 19:40 -
Har du sagt någon av de här sakerna till en kollega?
1 av 2

Har du sagt någon av de här sakerna till en kollega?

TT/Pixabay

Det var nog inte så smart i så fall.
2 av 2

Det var nog inte så smart i så fall.

Pixabay

Det finns en del saker som smarta och framgångsrika människor ser till att hålla hemligt för sina kollegor.

På jobbet är det viktigt att se till att spela dina kort rätt. Både för att vara säker på att din karriär kommer fortsätta i rätt riktning men också för att du ska få en så bra relation med dina kollegor som möjligt, skriver Huffington Post.

Enligt forskare så finns det åtta saker personer som lyckats med just de här aldrig avslöjar för sina kollegor. Så vill du bli mest poppis av alla på jobbet ska du alltså hålla tyst om de här sakerna.

1. Dina politiska åsikter

Att diskutera politik sägs ju aldrig vara bra, och framför allt inte med kollegor eftersom det kan få dem att ändra uppfattning om dig på en sekund. Människor bygger en stor del av sin identitet på sina åsikter, och då är det en riktigt dålig idé att utmana dem i onödan eftersom det antagligen bara kommer leda till att ni blir osams.

Bildkälla

2. Att du tycker någon är inkompetent

Det här säger väl sig själv egentligen men ändå är det så lätt att hamna i skitsnacksträsket. Men sanningen är ju att det bara får dig att framstå som en person som försöker få dig själv att se bättre ut genom att trycka ner någon annan. Och en sådan person får folk inget förtroende för.

Bildkälla

3. Hur mycket du tjänar

Dina päron kanske älskar att höra om hur mycket du tjänar varje månad, men dina arbetskamrater är nog inte lika peppa på det. Speciellt inte om du tjänar mer än dem. Från sekunden du berättat vad du får i månaden kommer dina kollegor se dig som ett måttstock på deras egen löneskala.

Bildkälla

4. Att du hatar ditt jobb

Gör du det här kommer folk se dig som en negativ person som dödar både stämning och arbetsmoral. Dessutom är chefer snabba med att se en nej-sägare, och de vet att det alltid finns någon annan, mer positiv, person att ersätta dig med.

Bildkälla

5. Vad du gör i sängen

Även om du har värsta galna sexlivet, eller inget alls, så hör den här informationen inte hemma på jobbet. Många kanske fnissar lite åt den, men de flesta kommer nog bara känna sig obekväma. Går du över den här gränsen kommer du helt enkelt få ett dåligt rykte.

Bildkälla

6. Vad du tror någon annan gör i sängen

De flesta blir minst lika obekväma av att höra om ditt sexliv som de blir av att höra om att du tänkt på deras. Att erkänna för en kollega att du föreställt dig denne i en sexuell situation kommer göra att du framstår som ett regelrätt creep. Och de kommer antagligen minnas det för alltid.

Bildkälla

7. Hur vild och galen du brukade vara

Även om det handlar om att snatta när du var 14, köra rattfull eller ta droger så visar det här bara en enda sak om dig – du har dåligt omdöme. Trots att det handlar om gamla tider så visar det att när det verkligen gäller så kanske du inte kommer vara den mest rationella personen.

Bildkälla

8. Att du letar nytt jobb

Om du avslöjar att du tänker lämna jobbet kommer du garanterat att bli utfryst direkt. Du kommer ses lite som en förrädare som ingen kommer vilja lägga tid eller energi på längre. Och det finns ju dessutom alltid en chans att ditt jobbsökande inte går vägen, och då kan det bli lite stelt på jobbet, skriver Huffington Post.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om 11 saker du aldrig får säga till en tjej och tre meningar du aldrig, någonsin får säga till en partner.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du berättat något av det här för dina kollegor?