Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gynekologen: Därför kan vissa kvinnor aldrig få orgasm

- 09/02/2017, 22:15
Trots att samhällsutvecklingen går framåt och fler vågar utforska sin sexualitet…
1 av 3

Trots att samhällsutvecklingen går framåt och fler vågar utforska sin sexualitet…

Pixabay/Faksimil

… är det fortfarande många kvinnor som aldrig fått en orgasm.
2 av 3

… är det fortfarande många kvinnor som aldrig fått en orgasm.

Pixabay

Något som har en ganska sorglig anledning.
3 av 3

Något som har en ganska sorglig anledning.

Pixabay

En stor del av kvinnor upplever aldrig en orgasm på grund av den här sorgliga anledningen.

Samhällsutvecklingen går framåt och kvinnor kan mer och mer uttrycka sin sexualitet utan fördomar, även om kvinnor fortfarande sexualiseras av samhället i stor grad, skriver Independent.

Men något som ännu inte förändrats är att det för kvinnor fortfarande finns stora områden som är tabu. Bland annat den kvinnliga orgasmen. Detta tabu kan i förlängningen leda till att vissa kvinnor aldrig får uppleva en orgasm, enligt gynekologen Sherry A Ross.

Det största problemet enligt Ross är just det att kvinnors anatomi är så nedtystad. När en grupp kvinnor mellan 16 till 25 ombads sätta ut var vaginan var på en kroppskarta visste inte hälften var den var.

Och det blev inte bättre när en grupp kvinnliga universitetsstudenter försökte hitta klitoris. Där klarade inte en tredjedel av kvinnorna testet.

Detta visar enligt Ross på en enorm diskriminering mellan hur man lär ut manlig och kvinnlig anatomi. De flesta tjejer har aldrig fått höra hur de ska ta på sig själva, eller ens var de ska ta på sig själva, för att uppnå en orgasm. Det är något de fått försöka fundera ut själva.

Men inte alla kvinnor lyckas med detta. Mellan 10 och 20 procent av alla kvinnor har aldrig haft en orgasm. Något som få pratar om eftersom det kan upplevas som väldigt skamfyllt.

65 procent av alla kvinnor är till och med rädda att säga ordet "vagina", samt att 45 procent aldrig pratar om sitt kön med någon, inte ens sin läkare. Ross poängterar dessutom det intressanta i att det idag finns över 20 godkända hjälpmedel för män med erektionsproblem, medan motsvarande potenshöjande för kvinnor ligger på noll hjälpmedel.

Ross tips till kvinnor som aldrig haft en orgasm, eller har svårt att få en är: Ta dig en titt i en bok, sedan i en spegel och forska dig fram rörande vad som ger just dig njutning, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 6 saker du garanterat inte visste om orgasm och att hon som upptäckte fontänsorgasmen nu berättar allt du vill veta om sex.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du fått en orgasm?