De här fetischerna är mycket vanligare än vad du nog tror

- 04/03/2017, 21:56
Det är vanligare med fetischer än vad många kanske tror.
1 av 4

Det är vanligare med fetischer än vad många kanske tror.

Winkwink/Pixabay/TT

Att tjuvkika på folk som har sex var populärt.
2 av 4

Att tjuvkika på folk som har sex var populärt.

Pixabay

Likaså dominans.
3 av 4

Likaså dominans.

WinkWink

Har du en fetisch?
4 av 4

Har du en fetisch?

TT

Trodde du att dina snuskiga fantasier var udda? Då kanske du får tänka om nu, för det visar sig att de här fetischerna tvärtom är rätt vanliga.

Trodde du att du var lite annorlunda med dina "hemliga", snuskiga fantasier? Det kan du nog vara, men du lär knappast vara ensam, visar en ny studie, skriver Daily Star.

Undersökningen gjordes på en testgrupp om 1 040 kanadensare och resultatet visade att några av de sexuella fetischer, som av psyikiatrin klassas som avvikande, faktiskt är betydligt vanligare än vad man tidigare vetat.

Det visade sig nämligen att runt hälften av alla som var med i studien hade, eller hade haft, avvikande sexuella fantasier. Och något som var ännu intressantare var att över en tredjedel faktiskt hade testat att göra det de fantiserade om.

De fetischer som undersöktes var exhibitionism, voyeurism, parafili, masochism, sadism, fetishism och transvestism. Fyra av dessa visade sig vara vanliga bland testdeltagarna.

Christian Joyal som ledde studien förklarar att att vissa sexuella avvikelser är betydligt vanligare än vad många tror, både när det kommer till utlevnad och fantasier.

– Syftet med studien var att fastställa vilka sexuella fantasier och utlevnader som är representativa för befolkningen i stort, berättar han.

Den mest populära fetischen var voueurism, som innebär att en person blir tänd av att se, alternativt tjuvtitta, på när någon annan har sex. Hela 35 procent av de som deltog i studien sade sig tycka om det.

Mer än en fjärdedel sade dessutom att de tände på fetischism, alltså att finna saker eller föremål, sexuellt tändande. 26 procent erkände även att de tände på att smeka sitt kön mot en person som inte gett sitt samtycke. Och 19 procent tände på smärta, även kallat masochism.

Totalt sett var det nästan hälften, 45,6 procent, som sade sig tända på någon av de åtta fetischerna, och en tredjedel av personerna hade dessutom testat på sin fetisch.

Studien visade också att män generellt sett hade vildare fantasier än kvinnor, men att båda parternas intresse av fetischer var lika stort. Dessutom visade det sig att de par som var intresserade av dominans eller undergivenhet i sängen hade det bästa sexlivet, skriver Daily Star.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka de fem vanligaste fetischerna är och männen som lever som hundar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du någon fetisch?