Är du i 20-årsåldern?
1 av 2
Är du i 20-årsåldern? - Foto: TT
Då kanske giftemål är något att tänka på.
2 av 2
Då kanske giftemål är något att tänka på. - Foto: TT

Det här är den bästa åldern att gifta sig – och det är nog yngre än du tror

Är du i 20-årsåldern? Då är det nämligen perfekt att gifta sig enligt den här ekvationen.


Du kanske tycker att det låter tidigt att gifta dig när du är i 20-årsåldern. Men faktiskt så är det en utmärkt tid, det skriver The Sun.

Enligt en matematisk ekvation är det nämligen perfekt att gifta sig när man är 26 år. Varför undrar du kanske nu? Jo, för enligt en regel som kallas för “37 procent-regeln” så är det den åldern då vi gör de mest viktiga valen.

Vid den åldern har du samlat tillräckligt med erfarenhet för att fatta ett viktigt beslut, men du har inte heller slösat bort för mycket tid för att titta på alternativ.

Enligt “Algorithms to Live By: The Computer Science of Human Decision” som är skriven av journalisten Brian Christian och forskaren Tom Griffiths så är det en ekvation som vi bör tillämpa på kärlekslivet.

De räknade på att man söker efter kärlek när man är mellan åldrarna 18 och 40 – och när man ska överväga om ens partner är den rätta är när man fyllt 26. Vilket är 37 procent av den tiden mellan åldrarna, skriver The Sun.

Om du väljer innan den ålder kanske du går miste om potentiella partners du kanske skulle möta senare. Väntar du längre än så kanske någon annan redan hittat sin partner.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du gift?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.