Varningen: Därför borde du kanske sluta äta avokado på en gång

- 27/02/2017, 14:04 -

Avokado är känt som ett extremt hälsosamt livsmedel, men det här kände du inte till.

Avokado finns typ överallt just nu. Den är i smoothies, finns som pommes frites och inte minst äts den som den är.

Allt låter fantastiskt hälsosamt, men det finns en hake, skriver Independent.

Avokadon innehåller som bekant en hel del nyttiga grejer, som Omega 3, Vitamin K, B5 och fibrer. Vissa av näringsämnena kan bidra till kroppens nivåerna av bra kolesterol.

Avokado kan alltså vara helt rätt om du vill ha mer "bra" kolesterol, det som kallas för HDL-C, men det är här det finns ett problem.

Forskning från University of Cambridge har upptäckt att vissa personen är känsliga för HDL-C och lider ökad risk för kranskärlssjukdomar om de får höga nivåer av det.

Det handlar om en mutation som är ganska ovanlig. En av 1 700 har den, men de personerna har höga nivåer av HDL-C och deras risk att få den här typen av hjärtssjukdomar var 80 procent större än hos andra.

Upptäckten kan dock göra nytta.

– Upptäckten kan leda till nya droger som förbättrar bearbetning av HDL-C för att förhindra hjärtattacker, säger doktor Adam Butterworth, en av personerna bakom studien, skriver Independent.

Ännu en anledning att skicka avokadon kan ju vara att det råder brist på avokado i världen och men om du struntar i det och bara vill ha avokado – snabbt – ska du se här hur du får den att mogna på bara tre minuter.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.