Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
6503
reaktioner idag

Så här mycket insekter får du i dig via maten – varje år

Och det är mycket, mycket mer än vad du tror…

Sugen på lite insekter?

Då kan du äta frukt och grönt.

För via frukt och grönt får du i dig riktigt mycket insekter om året.

De flesta får nog höra titt som tätt att det är superviktigt att äta frukt och grönsaker, men hur skulle du känna om du skulle få veta att medan du mumsar på dina äpplen och morötter även får i dig en hel del insekter?

Och oturligt nog för den som känner att lite extra insekter i maten är ett problem så är det faktiskt så att du tyvärr får i dig rätt mycket insekter på ett år. Bland annat fluglarver, bladlöss och kvalster, skriver Corren.

Hur mycket av dessa flerbenta godingar får vi i oss per år då? Jo, betydligt mer än vad du antagligen kan tänka dig – nämligen mellan ett halvt och ett helt kilo insekter per år!

Bildkälla

Men även om det känns riktigt äckligt att äta ett kilo insekter om året så är det faktiskt ett bra tecken. Detta eftersom det visar att maten vi äter inte är så besprutad, vilket ju är positivt.

– För vissa kan det vara positivt med insekter i maten, det betyder att maten inte är lika besprutad, säger Renate Hagelin, livsmedelsinspektör i Linköping, till tidningen.

För den som dock fortfarande får rysningar vid tanken på att äta insekter, även om det ju är bra att vi slipper en massa kemikalier, så finns det ett knep för att minska risken att få i sig några extra kompisar.

Enligt Hagelin är det bara att skölja dina frukter och grönsaker i kallt vatten innan du äter dem, då får du även bort de rester av bekämpningsmedel som kan finnas på dem, skriver Corren.

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur nyttigt det är att äta insekter och att om du är rik så har du antagligen mer insekter i ditt hem.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommer du fortsätta äta frukt och grönt?

Mer:

De här 6 sakerna händer med din kropp efter döden