​Experten: Därför fiser man under sex – och det här kan du göra åt det

- 03/03/2017, 18:54
Experten svarar på varför vissa fiser under sex.
1 av 3

Experten svarar på varför vissa fiser under sex.

Shutterstock/Pixabay

Det kanske kan bli lite pinsamt.
2 av 3

Det kanske kan bli lite pinsamt.

Pixabay

Men är fullt naturligt.
3 av 3

Men är fullt naturligt.

Pixabay

Om du har problem med att du fiser under sex kan det här vara den bästa artikel du har läst.

Det är inte alla som har varit med om det men de som vet – de vet. Och fastän det är något av det mest naturliga vi människor gör så kan det nog kännas lite pinsamt att släppa en fis mitt i en orgasm.

Så hur kommer det sig att vissa fiser när de får orgasm? Nyheter24 pratade med Johan Nilsson, sjuksköterska och sexaulupplysare på UMO.se.

– När man får orgasm får man muskelsammandragningar rytmiskt som man inte riktigt har den vanliga muskelkontrollen över. Och eftersom man också slappnar av, får man lite kontrollförlust. Så då kan det här mycket väl hända, förklarar Johan för Nyheter24.

Och att man råkar fisa beror helt enkelt på att man är gasig där och då, och förlorar kontrollen över kroppen. Det är alltså svårt att hålla inne.

Kan man göra något åt det här?

– Nej det tror jag inte heller man kan göra. Man får se det som att det är naturliga kroppsfunktioner. Man får försöka ha den inställningen till det – både den det händer och den man har sex med just då, säger Johan.

Med andra ord – om du är drabbad är det bara att leva med det. Och kanske är det inte så farligt – om ni har sex delar ni ju kroppsvätskor ändå.

Läs även om varför det är större risk att få könssjukdomar när du har rakat dig och det sexigaste killar kan göra i sängen.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du pruttat när du har haft sex?