Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1469
reaktioner idag

​Experten: Därför får du stånd – när du är bajsnödig

Sexualupplysaren Johan Nilsson svarar på det stora mysteriet – varför får man stånd när man är bajsnödig?

Det finns många mysterier med kroppen.

Till exempel: Varför får man stånd när man är bajsnödig egentligen?

Enligt experten finns det flera svar.

Det finns många funderingar en kan ha runt andra kön än sitt eget. Men ibland kan det även finnas mysterier med sina egna, privata delar.

Ett av dessa är att vissa personer med penis upplever att de får stånd när nöden kallar – alltså när de är bajsnödiga.

Men vad beror detta egentligen på?

– Det är vanligt att urinblåsan, om den är väldigt full, kan trycka mot nerverna. Nervretningarna gör att det kan uppstå ett stånd, berättar Johan Nilsson, sjuksköterska och sexualuplyssare på UMO.se.

Nilsson menar att detsamma skulle kunna appliceras på att vara bajsnödig.

– Den känslan uppstår ju bara när avföringen har kommit ganska långt ner i tarmen. Det är då man börjar känna sig bajsnödig. Det är nog samma sak där, att det skapar nervretningar eller ett tryck, menar han.

Bildkälla: TT

Kan ha flera orsaker

Det kan också vara så att avföringen trycker mot prostatan, vilket för vissa kan vara en skön känsla och därför skulle kunna stimulera fram ett stånd.

– Man får ju stånd av olika nervimpulser, som säger till att fylla penisen med blod. Och att det sätts igång kan ju bero på att man blir kåt för att man fantiserar, ser eller hör något som gör en kåt. Eller att man blir smekt på ett särskilt sätt. Det finns ju flera vägar till att de här signalerna skickas ut, och ger stånd.

Bildkälla: Pixabay

När det är tvärtom...

Det finns även killar som upplever att de känner sig bajsnödiga när de har stånd. Vad det beror på, är Nilsson osäker på.

– Jag tror inte det finns en fysiologisk sammankoppling, som framkallar detta. Snarare att man blir mer uppmärksam på det, och att man är mer avslappnad och blir medveten om sin kropp, säger Johan Nilsson till Nyheter24.

Ja, det hela kan verkar som ett litet mysterium. Men kanske är det så enkelt som att vissa blir bajsnödiga när de är nervösa – vem vet?

Läs även om baksug vid analsex är sanning eller en myt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du fått stånd när du har varit bajsnödig?

Mer:

11 saker du absolut inte ska göra under analsex