Enligt den här undersökningen tycker många kvinnor om att fejka orgasm

- 07/03/2017, 18:56
Många fejkar orgasm.
1 av 3

Många fejkar orgasm.

Pixabay/Giphy

Även män.
2 av 3

Även män.

TT NYHETSBYRÅN

Och det visar sig att kvinnor inte har så mycket emot det.
3 av 3

Och det visar sig att kvinnor inte har så mycket emot det.

Shutterstock

Både män och kvinnor fejkar orgasm. Men en ny undersökning visar att vissa kvinnor faktiskt tycker om det.

Det finns många studier som pekar mot hur många, kvinnor och män, som fejkar orgasm och varför. Men få studier visar hur många som trivs med det.

För hur kan man föredra en fejkad orgasm framför en riktig?

Men nu avslöjar en undersökning från otrohetssajten Victoria Milan att det inte är så många som sörjer en fejkad orgasm.

I undersökningen deltog 5 708 kvinnor där hälften visade sig fejka orgasm. 73 procent av dessa kvinnorna avslöjade att de fejkar med sin fasta partner – men bara 16 procent fejkar med sina älskare.

Och att fejka visade sig tydligen vara något som många kvinnor njöt av. Nästan 7 av 10 kvinnor svarade att de njuter av ögonblicket som de bestämmer sig för att fejka sin orgasm.

Det visade sig också att en liten andel av kvinnorna, 9 procent, får en mini-orgasm när de låtsas att de får orgasm.

Man kan tro att många fejkar sin orgasm för att avsluta sexet, men undersökningen pekar mot att bara var tionde kvinna gör just detta. Den största anledningen till en fejkad orgasm var nämligen för att glädja sin partner, vilket var anledningen för 62 procent av deltagarna i undersökningen.

– Kvinnor har fejkat orgasmer i århundraden och nu har vi avslöjat varför – och det är inte vad folk vanligtvis misstänker: för att avsluta sexet. Visst, kvinnor presterar med falska orgasmer för att uppmuntra sin partner, men de får också glädje av teatern och uppmärksamheten en falsk orgasm ger dem, sade Sigurd Vedal, grundare och VD för Victoria Milan, i ett pressmeddelande.


Går det att applicera statistiken utanför Victoria Milans väggar?

Svårt att säga – kvinnorna i Victoria Milans undersökning är trots allt redan missnöjda med sina relationer och kanske då inte lägger särskilt mycket vikt vid att de fejkar orgasm eller inte. De söker ju ändå hemliga affärer vid sidan av sina relationer, där de uppenbart fejkar mindre.

Tidigare studier från RFSU har visat att både män och kvinnor fejkar orgasm för att deras sexliv är dåligt.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du fejkat orgasm?