Måndag 27 Jun
Stockholm

Så ofta har gifta personer sex – jämfört med singlar

Är det singlar eller gifta som har mest sex?
1 av 4
Är det singlar eller gifta som har mest sex?. Foto: Pixabay
Men det verkar som att alla människor har mindre sex.
2 av 4
Men det verkar som att alla människor har mindre sex. Foto: Pixabay
Oavsett relationsform.
3 av 4
Oavsett relationsform. Foto: Pixabay
Men det är ändå en skillnad i vem som får till det mest.
4 av 4
Men det är ändå en skillnad i vem som får till det mest. Foto: Pixabay

Det verkar som det finns en rätt stor skillnad mellan att vara gift och vara singel – i alla fall i hur mycket sex man får.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det verkar som att människor världen över faktiskt har mindre sex, och det verkar också bero på vilken typ av förhållande man är i hur ofta man får "till det", skriver Daily Star.

Enligt en undersökning publicerad av Archives of Sexual Behaviour i USA så har det genomsnittliga antalet gånger personer har sex under ett år minskat – oavsett om personen lever ensam eller med en partner.

Men har de personer som lever med en partner mer sex än sina singelkompisar? Tyvärr inte.

Bildkälla: Pixabay

Den genomsnittliga singeln har i snitt sex 59 gånger per år, medan det genomsnittliga paret bara har sex 53 gånger årligen. Och ännu sämre var det för de gifta paren. De får nämligen bara ligga 55 gånger om året i snitt.

Studien pekade också ut att bara för 20 år sedan, alltså på 90-talet, hade folk mycket mer sex än nu.

Då hade par sex i snitt 60-62 gånger om året, gifta hade det 73 gånger. Även för singlar minskade det, men det är oklart hur mycket.

Bildkälla: Pixabay

Enligt forskarna den troligaste anledningen bakom det sjunkande siffrorna att personer idag har så många fler, roliga, aktiviteter som lockar mer än sex efter en lång arbetsdag. Som att kolla Netflix, eller skrolla på Facebook.

– Är folk mindre lyckliga och därför har mindre sex, eller har folk mindre sex och därför är mindre lyckliga? Det är nog lite av båda, konstaterar studiens huvudförfattare Jean Twenge i en intervju med Washington Post.

Så det verkar som det är läge för både singlar, par och gifta att stänga av telefonen, eller ännu bättre, koppla ner internet några timmar – om man vill mysa mer med sin partner, skriver Daily Star.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka fem tecken du ska hålla utkik efter om du misstänker att din dejt vill ta det till nästa nivå och varför det är en riktigt dålig idé att försöka vara vän med sitt ex.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du gift eller singel?
Tack för din röst!
Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.