Det verkar finnas ett problem som oftare drabbar korta män snarare än långa.
1 av 3
Det verkar finnas ett problem som oftare drabbar korta män snarare än långa. - Foto: TT
Och det går inte att göra något åt.
2 av 3
Och det går inte att göra något åt. - Foto: TT
Är du kort?
3 av 3
Är du kort? - Foto: TT

Det här problemet drabbar oftare korta män – och det går inte att göra något åt

Det är inte bara jobbigt att vara kort eftersom man inte når upp till saker, nu visar det sig att det dessutom kommer med andra problem.


Det är redan bevisat att män med håravfall oftare drabbas av prostatacancer och hjärtsjukdomar. Och nu har forskare lyckats peka ut vilka faktorer som gör att någon löper större risk att drabbas av tidigt håravfall, skriver universitetet i Bonn i ett pressmeddelande.

Genom att undersöka 11 000 män med tidigt håravfall, och jämföra resultaten med 12 000 män som inte led av håravfall, kom forskarna fram till 63 förändringar i en persons gener som ökar risken för håravfall.

Ett av dessa 63 tecken var att personer som är kortare, eller mindre, än andra oftare tappar håret.

– Några av de förändringar vi upptäckte var kopplade till andra karaktärsdrag eller sjukdomar, som reducerad kroppsmassa, tidig pubertet och olika typer av cancer, säger professor Stefanie Heilmann-Heimbach

Forskarna säger dock att det inte finns någon anledning till oro hos personer som tappar håret tidigt då risken att drabbas av de sjukdomar som är kopplade till det är väldigt liten. Studien har nu publicerats i tidskriften Nature Communications.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att flintskalliga män ses som smartare och ärligare och att en viss frisyr kan orsaka flintskallighet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du kort?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.