Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
1263
reaktioner idag

Det här problemet drabbar oftare korta män – och det går inte att göra något åt

Det är inte bara jobbigt att vara kort eftersom man inte når upp till saker, nu visar det sig att det dessutom kommer med andra problem.

Det verkar finnas ett problem som oftare drabbar korta män snarare än långa.

Och det går inte att göra något åt.

Är du kort?

Det är redan bevisat att män med håravfall oftare drabbas av prostatacancer och hjärtsjukdomar. Och nu har forskare lyckats peka ut vilka faktorer som gör att någon löper större risk att drabbas av tidigt håravfall, skriver universitetet i Bonn i ett pressmeddelande.

Genom att undersöka 11 000 män med tidigt håravfall, och jämföra resultaten med 12 000 män som inte led av håravfall, kom forskarna fram till 63 förändringar i en persons gener som ökar risken för håravfall.

Ett av dessa 63 tecken var att personer som är kortare, eller mindre, än andra oftare tappar håret.

– Några av de förändringar vi upptäckte var kopplade till andra karaktärsdrag eller sjukdomar, som reducerad kroppsmassa, tidig pubertet och olika typer av cancer, säger professor Stefanie Heilmann-Heimbach

Forskarna säger dock att det inte finns någon anledning till oro hos personer som tappar håret tidigt då risken att drabbas av de sjukdomar som är kopplade till det är väldigt liten. Studien har nu publicerats i tidskriften Nature Communications.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att flintskalliga män ses som smartare och ärligare och att en viss frisyr kan orsaka flintskallighet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Mer:

Steppa upp stilen – här är 8 detaljer du bara måste ha