Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Experten: Sju vardagliga beteenden som kan skada din relation

- 18/03/2017, 15:10 -
Det finns en del beteenden som kan skada din relation.
1 av 3

Det finns en del beteenden som kan skada din relation.

Pixabay/TT

Så det är värt att tänka på.
2 av 3

Så det är värt att tänka på.

Pixabay

För din partner är ju det bästa som finns.
3 av 3

För din partner är ju det bästa som finns.

Pixabay

Att ha för lite egentid eller att vara för kritisk kan skada din relation. Här är sju beteenden som inte är bra för ditt förhållande.

Att ett förhållande tar slut beror sällan på något som händer över en natt. Ofta handlar det om saker och ting som ligger och gror och när det till slut kommer upp till ytan så är det försent att rädda relationen.

Relationsexperten Arabella Russel har berättat för Independent att det faktiskt finns sju vardagliga beteenden som kan skada din relation riktigt mycket.

1. Höra men inte riktigt lyssna

När ni håller på att lära känna varandra så vill du veta allt om din nya kärlek och lyssna på allt hen har att säga. Men det är faktiskt viktigt att du alltid lyssnar på vad din andra halva har att säga för att relationen ska fortsätta vara hälsosam.

2. Att inte ha tillräckligt med egentid

Du kanske vill tillbringa varenda vaken minut med din kärlek. Men att ha tid för dig själv och inte vara med hen hela tiden är faktiskt viktigt och framförallt bra för relationen.

Enligt Russel är det en av nycklarna till ett lyckligt förhållande. För att vara med din partner hela tiden är inte bra då någon av er kanske kommer börja känna sig kvävd eller så kanske ni inte kommer att ha saker att prata om till slut?

3. Att skämta på deras bekostnad

Kanske inser du inte att du göra det men vill din älskling verkligen att du säger att hen är en hemsk kock eller oromantiskt, även om det är på ett skämtsamt sätt?

Russel menar att det alltid är bra att kolla med din partner om hen faktiskt tar det på ett skämtsamt sätt eller mår dåligt av att du skämtar på hens bekostnad.

Bildkälla

4. Att insistera på att ni ska umgås med dina vänner hela tiden

Självklart är det en bra sak, och även normalt, att du och din partner umgås med dina vänner. Men tänk också på att din partner måste få träffa sina vänner och även att ni ska umgås med dem också.

5. Anklaga din partner för hur du mår

Att säga "jag mår" istället för "du får mig att må" är väldigt anklagande. Russel menar att du måste säga dina känslor, för ingen tvingar dig till att känna något, bara du låter dig känna så.

Därför är det bättre att prata med din partner och säga "jag känner så här när du går så där" och inte anklaga någon för något.

6. Vara för kritisk

Russel menar att det kan vara frestande att säga åt din partner varje gång hen gör något fel, men det kan bidra till dålig stämning. Det kan till och med vara så att din partner kommer att undvika dig eller anta att du alltid har något negativt att säga om du klagar hela tiden.

Om något verkligen stör dig är det viktigt att ta dig tid att prata ut med din partner istället för att bara klaga på hen.

Bildkälla

7. Anta istället för att fråga

Har man varit tillsammans ett tag kan personer i förhållandet anta att deras partner på en gång vet vad de tänker och att ansvaret att veta varför hen mår dåligt ligger hos den andra partnern.

Russel menar att det kan skapa riktiga problem. Därför borde du fråga, och inte anta.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du något av de här beteendena?