Tror du att du håller kortare eller längre än genomsnittet?
1 av 3
Tror du att du håller kortare eller längre än genomsnittet? - Foto: Pixabay
Då kanske det vore kul att veta att de flesta samlag faktiskt inte varar så länge.
2 av 3
Då kanske det vore kul att veta att de flesta samlag faktiskt inte varar så länge. - Foto: Pixabay
Trots att många verkar vilja att det ska pågå längre.
3 av 3
Trots att många verkar vilja att det ska pågå längre. - Foto: Pixabay

Så här länge har de flesta sex – och det är kortare än du tror

Är du rädd att inte hålla ut i sängen kanske de här siffrorna lugnar dig lite, för faktum är att de flesta samlag inte pågår så länge.


För vissa är uthållighet ett problem, för andra är motsatsen ett problem. Många är nog de som oroat sig över att inte hålla ut tillräckligt länge, eller för länge.

Men vad är "tillräckligt länge" egentligen? Enligt sexleksaksföretaget Lovehoney, som undersökt hur länge 4 400 av deras kunder höll ut i sängen, pågår ett genomsnittligt samlag i runt 19 minuter, skriver Independent.

Bildkälla: Pixabay

Då kanske du tycker att det låter som ganska länge, men hela tio minuter av de 19 minuterna är faktiskt avsatta för förspel.

Så är det "tillräckligt länge" att ha tio minuter förspel och nio minuter sex? Ja, det verkar nästan så för många. Lite över hälften av de som deltog i undersökningen sade att de var nöjda med den tiden.

Men 19 procent av kvinnorna och 23 procent av männen sade att de önskade att det varat längre. Och nästan en fjärdedel sa att de ville att sexet skulle pågå i mer än en halvtimme, och två tredjedelar svarade att de i alla fall skulle vilja hålla på i 15 minuter.

Bildkälla: Pixabay

Det är sannerligen inte några maratonsiffror vi verkar vilja ha i sängen. Men trist nog för studiens deltagare verkade de flesta få nöja sig med en "snabbis" 21 procent av alla gånger, skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 11 saker du aldrig vill höra efter sex och hur ofta gifta personer har sex jämfört med singlar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Tid
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du ha sex längre än genomsnittet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.