Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män är egoister – här är varför de vill ge kvinnor orgasm

- 24/03/2017, 18:21
Män vill ge kvinnor orgasm, men inte av den anledning du tror.
1 av 3

Män vill ge kvinnor orgasm, men inte av den anledning du tror.

Pixabay

De vill stärka sitt eget ego.
2 av 3

De vill stärka sitt eget ego.

TT

*skräll*
3 av 3

*skräll*

TT

Tycker du att män är egoistiska i sängen har du helt rätt. De vill till och med ge kvinnor orgasm för sin egen skull.

Många kvinnor som ligger med män har upplevt att han bryr sig om orgasmen. Riktigt mycket. Så mycket att han frågar typ varje minut "Kom du nu?".

Mannen fattar inte riktigt att det kan vara gött ändå, för att inte säga ännu göttigare om han inte tjatar. Men tydligen frågar han inte för att han vill att hon ska njuta, nej, han fortsätter fråga för han vill att hon ska komma så att han själv får en egoboost.

Det är brittiska Metro som skriver om en studie publicerad i Journal of Sex som frågat 810 män om deras inställning till sex och könsroller. Det visade sig att män känner sig bekräftade och mer "manliga" när kvinnan de ligger med får orgasm.

Män som var osäkra i sina könsroller tyckte det var extra viktigt att ge kvinnor orgasmer.

sex orgasmerBildkälla: Pixabay

Det här är störigt av flera anledningar. Dels lyckas män göra så att ett ligg bara handlar om de själva och dels så blir sexandet väldigt målinriktat. Som om inte det var nog leder den här inställningen till att män kan få svårt att ta till sig av kritik och har svårt att bli bättre i sängen eftersom de upplever att deras manlighet attackeras om hon ger tips på hur det blir skönare, skriver Metro UK.

– I vissa fall med heterosexuella verkar det som att vissa mäns intresse för kvinnors orgasm inte handlar om deras njutning. Istället, för dessa män, är kvinnlig orgasm till för att de ska känna sig trygga i sin manlighet, säger forskarna Sara B. Chadwick och Sari van Anders till PsyPost.

En lösning för kvinnor kan ju vara att börja ha sex med andra kvinnor istället (det ger större chans till orgasm). Det här kan ju också vara förklaringen till att många kvinnor gillar att fejka orgasm.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Tycker du män är egoistiska i sängen?