Lördag 20 Aug
Stockholm

Fem oväntade saker som får män att leva längre

Det finns många saker som kan få en person att leva längre.
1 av 3
Det finns många saker som kan få en person att leva längre. Foto: Pixabay/Shutterstock
Och några av dem är mer oväntade än andra.
2 av 3
Och några av dem är mer oväntade än andra. Foto: Pixabay
Men de här vanorna kanske är något att ta efter för att leva längre.
3 av 3
Men de här vanorna kanske är något att ta efter för att leva längre. Foto: Pixabay

Det finns många saker som får en att leva längre, här är fem av de mer oväntade sakerna killar kan göra för att leva så långe som möjligt.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vill du leva länge och bli riktigt gammal kanske du borde anamma några av de här vanorna, i alla fall om du är man, skriver Medical Daily.

1. Kolla på bröst

Bildkälla

Självfallet ska ingen stirra sig blind på någons bröst utan personens samtycke, men om du har tur nog att ha en person vars bröst du får titta på är det bra för din hälsa. Enligt forskning kan saker som att titta på bröst, eller djurvideos, göra att personer blir på bättre humör och tänker positivare tankar. Vilket leder till att vi tar bättre beslut rörande vår hälsa, enligt en studie publicerad i Archives of Internal Medicine.

2. Ha massa sex

Bildkälla

Sex kan inverka mycket på någons hälsa enligt forskning. Bland de personer som sade sig få flest orgasmer låg dödligheten på hälften så mycket som de som fick färre orgasmer. Livslängden ökade även med så mycket som tre till åtta år. Sex minskar även stressnivån, vilket minskar risken för sjukdomar.

3. Gifta sig

Bildkälla

Män som är gifta lever mycket hälsosammare än sina singelvänner, och lever också längre. Och desto längre en man är gift, ju längre blir hans uppskattade livslängd.

4. Bli förälder

Bildkälla

Personer som har barn uppskattas leva längre än personer som inte har barn. Vid 60 års ålder var skillnaden mellan de barnlösa personerna och de med barn två år för män och ett och ett halvt år för kvinnor. Forskarna tror att skillnaden beror på att personer som har barn lever hälsosammare än personer utan barn.

5. Skaffa en "pappakropp"

Bildkälla

"Pappakropp" refererar till den viktökning som många fäder upplever efter att de fått barn. En viktuppgång som gör att de betraktas som mer attraktiva och hälsosamma. De uppskattas även leva längre än sina smalare motparter. Enligt forskare så löper män med en "pappakropp" dessutom mindre risk att drabbas av hjärtattacker och prostatacancer, skriver Medical Daily.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att annan forskning antyder att du kan leva längre om du har mindre sex och att kaffe kan vara nyckeln till ett långt liv.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Vill du leva länge?
Tack för din röst!
Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.