Forskning: Det här säger ditt porrtittande om hur du mår

- 29/03/2017, 20:22
Forskning visar hur män och kvinnor som kollar på porr mår.
1 av 3

Forskning visar hur män och kvinnor som kollar på porr mår.

TT/Pixabay

Män som kollar på porr är mer olyckliga i sina förhållanden än kvinnor.
2 av 3

Män som kollar på porr är mer olyckliga i sina förhållanden än kvinnor.

Faksimil

Troligtvis beror det inte på porren i sig.
3 av 3

Troligtvis beror det inte på porren i sig.

TT

Forskningen visar nämligen att män som kollar mycket på porr är mer benägna att vara otillfresställda i sina förhållanden.

Det är inte alla som tycker det är okej att deras partner kollar på porr.

Och det finns faktiskt en anledning till att vara lite orolig.

En studie visar nämligen att män som kollar mycket på porr är mer benägna att vara otillfresställda i sina förhållanden. Detta skriver Daily Mail.

Och egentligen är detta något som många har tyckt och trott, kanske mest bland religiösa, väldigt länge. Men nu har alltså Indiana University och Hawaiis Universitet i Mānoa undersökt detta på över 50 000 deltagare.

Aldrig tidigare har man gjort liknande studier på lika många människor, även om studierna i sig har gjorts förut.

Porr gör inte folk olyckliga

Genom studien kom man fram till att det inte är porr i sig som gör män olyckliga. Snarare är det så att män som kollar mycket på porr har en större benägenhet att inte vara nöjda i sina förhållanden, något de troligtvis var redan när de började kolla på porr.

Alltså: Olyckliga män är mer benägna att kolla på porr.

Men för kvinnor är det inte alls så här. Vilket inte innebär att kvinnor, som bland annat får utstå en massa biverkningar för att de går på p-piller, har det bättre.

Orealistiska förväntningar

En anledning till att porr-tittande män verkar olyckliga kan också vara att porren ger de en orealistisk bild av sex. Detta lämnar dem alltså besvikna i verkligheten, skriver Daily Mail.

Men till mäns fördel är det troligtvis bara en väldigt väldigt liten andel som tror att det finns en massa hemmafruar där ute som hoppas i säng med hantverkaren så fort hon får syn på hans verktyg.

Och enligt vissa ska man ta det där argumentet om orealistiska förväntningar med en nypa salt. Det skulle vara som att ett ingenjör inte bör kolla på "Star Wars" i fall saknaden av "ljushastighet" gör de besvikna på jobbet, menar några.

Forskare har tidigare kommit fram till att det finns tre olika typer av porrtittare – känner du igen dig själv?