Se till att du unnar dig en ordentlig lunchrast.
1 av 3
Se till att du unnar dig en ordentlig lunchrast. - Foto: TT
Även om det är frestande att stanna kvar vid datorn…
2 av 3
Även om det är frestande att stanna kvar vid datorn… - Foto: TT
… även om det är svårt.
3 av 3
… även om det är svårt. - Foto: TT

Här är anledningen till att du måste börja ta lunchrast

Brukar du också hoppa över lunchen, eller slänga i dig den vid ditt skrivbord borde du genast ändra på det.


Det är inte bara för att du förtjänar att ta en timmes lunch varje dag, det finns faktiskt vetenskapliga anledningar till varför du ska ta den där en timmes lunchen, skriver Metro UK.

Forskning har visat att den mänskliga hjärnan inte är designad att arbeta väldigt långa perioder i sträck. Det gör att när du multitaskar genom att slänga i dig gårdagens rester vid ditt skrivbord gör du inte din hjärna en tjänst.

Hjärnan behöver pauser för att tänka på annat än jobb ett tag för att sedan kunna komma tillbaka till skrivbordet utvilad. Om du inte låter hjärnan få den välbehövliga tiden att återhämta sig kommer din totala produktivitet minska, även om du tror att du blir mer effektiv av att äta vid skrivbordet.

Dessutom blir din matupplevelse inte alls lika trevlig. Det finns ingen tid att uppskatta maten när du tänker på annat. Det finns inte heller någon möjlighet att göra det du gör samtidigt till 100 procent medan du äter. Det är en lose-lose situation helt enkelt.

Det är också dumt att du nekar din kropp den där välbehövliga promenaden för att få blodcirkulationen att komma igång, något du borde göra för din hälsas skull.

Så i fortsättningen får du se till att du reser dig ur din stol, går ut från kontoret och äter utan att fokusera på något annat än din mat, skriver Metro UK.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du ta lunchrast?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

2 timmar sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

3 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

igår 21:37
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.