Här är anledningen till att du måste börja ta lunchrast

- 29/03/2017, 22:28
Se till att du unnar dig en ordentlig lunchrast.
1 av 3

Se till att du unnar dig en ordentlig lunchrast.

TT

Även om det är frestande att stanna kvar vid datorn…
2 av 3

Även om det är frestande att stanna kvar vid datorn…

TT

… även om det är svårt.
3 av 3

… även om det är svårt.

TT

Brukar du också hoppa över lunchen, eller slänga i dig den vid ditt skrivbord borde du genast ändra på det.

Det är inte bara för att du förtjänar att ta en timmes lunch varje dag, det finns faktiskt vetenskapliga anledningar till varför du ska ta den där en timmes lunchen, skriver Metro UK.

Forskning har visat att den mänskliga hjärnan inte är designad att arbeta väldigt långa perioder i sträck. Det gör att när du multitaskar genom att slänga i dig gårdagens rester vid ditt skrivbord gör du inte din hjärna en tjänst.

Hjärnan behöver pauser för att tänka på annat än jobb ett tag för att sedan kunna komma tillbaka till skrivbordet utvilad. Om du inte låter hjärnan få den välbehövliga tiden att återhämta sig kommer din totala produktivitet minska, även om du tror att du blir mer effektiv av att äta vid skrivbordet.

Dessutom blir din matupplevelse inte alls lika trevlig. Det finns ingen tid att uppskatta maten när du tänker på annat. Det finns inte heller någon möjlighet att göra det du gör samtidigt till 100 procent medan du äter. Det är en lose-lose situation helt enkelt.

Det är också dumt att du nekar din kropp den där välbehövliga promenaden för att få blodcirkulationen att komma igång, något du borde göra för din hälsas skull.

Så i fortsättningen får du se till att du reser dig ur din stol, går ut från kontoret och äter utan att fokusera på något annat än din mat, skriver Metro UK.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Brukar du ta lunchrast?