Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Äntligen! Snart kan ett preventivmedel för män vara här

- 15/04/2017, 14:23
​Är du en av dem som går runt och väntar att det ska komma ett preventivmedel för män?
1 av 3

​Är du en av dem som går runt och väntar att det ska komma ett preventivmedel för män?

TT/Pixabay

Då har vi glada nyheter!
2 av 3

Då har vi glada nyheter!

TT

Snart kan p-gelen vara här.
3 av 3

Snart kan p-gelen vara här.

Pixabay

​Är du en av dem som går runt och väntar att det ska komma ett preventivmedel för män? Då har vi glada nyheter!

Är du en av dem som går runt och väntar att på att ett preventivmedel för män ska komma ut? Då har vi glada nyheter!

För Parsemus foundation, som är en icke vinstdrivande stiftelse, leder utvecklingen av att komma med ett preventivmedel för män.

P-gelen Vasalgel är hormonfritt och injiceras mellan anuset och pungen och blockar spermierna i sädesledaren, och spermierna tas istället bara upp av kroppen igen.

Flera teststudier med lyckade resultat har genomförts. I två år fick rhesesapor leva med varandra i mellan ett till två och hanarna fick Vasalgel injicerat. I februari tidigare i år presenterades det lyckade resultatet, rapporterar Metro.

Gelen har visat ett 100 procents skydd mot graviditeter i två år, men utvecklarna ska fortsätta att testa och se hur länge gelen är effektiv.

2018 planeras det att man ska påbörja de kliniska prövningarna på människor men i nuläget pågår fortfarande säkerhetskontroller, djurförsök och kvalificering av gelen.

Fortsätter resultaten att vara lyckade kommer de försöka få ut preventivmedlet så fort som möjligt på marknaden – först till EU, USA och Kanada.

Så om allt går bra så kanske vi kommer att se Vasalgel redan 2018. Utvecklarna har ett mål om att det ska kosta lika mycket som att sätta i en spiral, då de vill att det ska vara så prisvärt som möjligt.

Nu är det bara att hålla tummarna!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Skulle du testa det här preventivmedlet?