Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Män som drar sexistiska skämt är osäkra i sin manlighet

- 26/04/2017, 21:08
Ny forskning visar att män som oftare drar sexistiska skämt är osäkrare.
1 av 3

Ny forskning visar att män som oftare drar sexistiska skämt är osäkrare.

Pixabay

Och känner sig mer hotade i sin maskulinitet.
2 av 3

Och känner sig mer hotade i sin maskulinitet.

TT

Nu vill forskare att slutsatsen ska kunna minska sexismen på arbetsplatser och liknande.
3 av 3

Nu vill forskare att slutsatsen ska kunna minska sexismen på arbetsplatser och liknande.

TT

En del snubbar tycker det är lite extra roligt att föreslå att tjejer hör hemma i köket, nu visar ny forskning det tyder på osäkerhet.

De flesta har nog hört dem. De där snubbarna som tycker det känns som en asfet idé att slänga ur sig: "har du mens eller?" om en tjej är lite irriterad eller kanske föreslå att de ska "gå tillbaka till köket".

De här killarna är inte bara sjukligt irriterande och rätt osympatiska. Ny forskning visar nämligen att de även är osäkra i sin maskulinitet, vilket även ska vara anledningen till deras sviniga beteende.

De flesta män som använder sig av sexistisk, eller homofobisk, humor gör det för att de är osäkra och vill verka mer manliga. Speciellt om de känner att deras maskulinitet är hotad, skriver Independent.


Bildkälla: TT

Nedvärderande skämt används ofta undermedvetet som ett sätt att förstärka en persons känsla av att vara "med i gruppen", genom att göra en tydlig skillnad mellan en person som är "med" och en person som är "utanför".

För att undersöka fenomenet fick 387 heterosexuella män svara på internetformulär som avslöjade deras fördomar runt kvinnor och homosexuella, deras personlighet och sociala attityd. Även männens humor kartlades i studien som genomfördes vid Western Carolina University.

Studien visade att män som värderade en normativ manlighet högre kände sig mer osäkra om deras manlighet hotades eller ifrågasattes, och även var den grupp som hade närmast att ta till sexistisk eller homofobisk humor.

Forskarna hoppas nu att deras slutsats ska kunna användas för att motverka att den här typen av humor återfinns på exempelvis arbetsplatser där kvinnor kan vara i en auktoritär position, vilket kan göra den här typen av män osäkra, skriver Independent.

Bildkälla

Någon annan som gör ett bra jobb med att lära sitt barn hur man blir ett sexistiskt svin är den här byggjobbaren. Se hans uppfostringsmetod i klippet under.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Pablo Robertos utspel efter bröstkritiken: "Skiter i genuspoliser".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
Drar du sexistiska skämt?