Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskare: Därför ska du äta dina egna snorkråkor

- 28/04/2017, 22:19
Äta snor har man alltid hört att man inte ska göra.
1 av 3

Äta snor har man alltid hört att man inte ska göra.

TT

Men det kanske är något man får ändra på.
2 av 3

Men det kanske är något man får ändra på.

TT

För det visar sig att det kan vara hälsosamt enligt forskare.
3 av 3

För det visar sig att det kan vara hälsosamt enligt forskare.

TT

Brukade du bli tillsagd av vuxna att inte peta dig i näsan när du var liten? Nu menar forskare att det istället är bra att göra det.

Erkänn, du petade dig i näsan när du var liten, det är inget att skämmas över och det var vi många som gjorde. Och nu verkar det till och med som att det kan ha varit en bra grej.

Enligt forskare finns det nämligen hälsofördelar med att peta sig i näsan, och även att äta snor. Detta på grund av att snor är fullt av bra bakterier som kan skydda dina tänder, skriver Kidspot.

I snor finns nämligen slemämnen som skapar en barriär mot bakterier som orsakar hål i tänderna. Så snor skyddar helt enkelt mot hål i tänderna.

Forskarna har till och med tankar om att snor kan vara mer effektivt än antibiotika och överväger att ta fram syntetiskt snor i form av tuggummi eller tabletter.

Att peta dig i näsan och äta det kan även ha positiva effekter på ditt välmående. I alla fall enligt australiensiske lungspecialisten Friedrich Bischinger.

Han menar att personer som petar sig i näsan är lyckligare, hälsosammare och mer i kontakt med sin kropp. Bischinger säger att han gärna skulle vilja att det sociala stigmat runt snor och att äta snor skulle försvinna.

– Att äta de torra snorkråkorna är ett väldigt bra sätt att stärka kroppens immunförsvar. Medicinskt är det helt logiskt och det är en helt naturlig sak att göra, säger han till Kidspot.

Så om du ser ett barn som petar sig i näsan, säg inte åt dem. Och om du själv gillar att peta dig i näsan – kör på.

Känns det ändå lite äckligt att äta snor? Då kan du kolla på den här tjejen som hittade något man inte heller velat äta inbakat i sin pastadeg.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
Brukar du peta dig i näsan?