Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Glada nyheter! "Grabbkvällar" är tydligen bra för hälsan

- 05/05/2017, 20:17
"Grabbkvällar" är tydligen bra för hälsan.
1 av 2

"Grabbkvällar" är tydligen bra för hälsan.

TT

Det handlar inte om en gång i veckan heller.
2 av 2

Det handlar inte om en gång i veckan heller.

TT

Det handlar inte bara om en gång i veckan heller. Två gånger i veckan är bra för grabbars hälsa!

Kanske tycker du det är drygt när mannen i ditt liv går ut på "grabbkväll" med polarna eller så tycker du att det är skönt att få egentid.

Och är du snubbe och behöver en ursäkt att gå ut med polarna så har du en nu, för enligt en ny studie så är det faktiskt bra för hälsan.

Och det handlar inte bara om en gång i veckan, utan två, skriver Health Spirit Body.

Studien som utfördes av Oxford University visar att det är viktigt för mäns hälsa att gå ut och ta en öl eller drinkar med grabbkompisarna.

Att gå ut med grabbarna är bra för att få tillgång till alla fördelar med manlig vänskap, menar Robin Dunbar som står bakom studien.

– Band kan bildas genom en rad olika aktiviteter som lagsport eller helt enkelt att gå ut med grabbarna en fredagskväll, säger Dunbar och fortsätter:

– Nyckeln till att upprätthålla en stark vänskap är att träffas två gånger i veckan och göra saker med de fyra personerna som står dig närmast.

Enligt studien är män som upprätthåller sociala grupper mindre benägna att drabbas av depression som orsakats av pengaoro eller arbetsosäkerhet.

De återhämtar sig även snabbare från sjukdomar än de män som har mindre social kontakt. Fördelar med att ha starka manliga vänskaper är bland annat ett starkare immunsystem, lägre ångestnivåer och högre nivåer av generositet, skriver Health Spirit Body.

Hur det ligger till med den kvinnliga hälsan och behovet av gemenskap framgår inte.

Men skål, grabbar!

Läs också om kompisen som lyckades fånga något riktigt sjukt på bild:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tycker du det är viktigt med egentid?