Onsdag 18 Maj
Stockholm

10 saker ditt kroppssråk avslöjar om dig

Brukar du tänka på ditt kroppsspråk?
1 av 3
Brukar du tänka på ditt kroppsspråk?. Foto: Pixabay
Det kan nämligen avslöja en hel del om dig.
2 av 3
Det kan nämligen avslöja en hel del om dig. Foto: TT
Bland annat hur du skakar hand.
3 av 3
Bland annat hur du skakar hand. Foto: Pixabay

Brukar du tänka på vad din kropp kan avslöja? Då kan det vara bra att veta att ditt kroppsspråk faktiskt avslöjar en hel del om dig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I en video publicerad av TheHUB avslöjar skaparna tio saker som ditt kroppsspråk avslöjar om dig, och det är mer än vad du tror, det skriver Independent.

1. Ögonkontakt

Ögonkontakt betyder enligt videon att en person är självsäker, intresserad och ärlig. Det är otroligt viktigt för exempelvis intervju-situationer. Men kom ihåg att det är skillnad mellan bra ögonkontakt och att stirra på någon.


Bildkälla: Pixabay

2. Mäns kroppsspråk med benen

I de flesta fall visar den klassiska "manspreaden" att en person är dominant och gillar att bestämma. I både Europa och Asien är det enligt videon vanligt att män sitter med ett ben över det andra. Något som i USA kan ses som ett tecken på att man är lite reserverad, medan om man sitter med ett ben vilandes på det andra i en rät vinkel visar det att man är självsäker och antagligen också väldigt argumentativ.

3. Kvinnors kroppsspråk med benen

Enligt videon involverar de flesta kvinnliga ben-ställningarna att benen är ihop, detta på grund av att sitt-ställningar för kvinnor är influerade av kvinnliga kläder genom historien. De säger också att om man sitter med ena foten virad runt ena benet så visar det att man är kuvad eller rädd.


Bildkälla: Pixabay

4. Leka med håret

Att leka med håret, och speciellt att ta bort hår från ansiktet visar i de flesta fall att man är flirtig och öppen. Men det är inte bara bra att hålla på med håret, om någon håller i sitt hår visar det på att personen är obekväm eller nervös.

5. Trumma med fingrarna

Att trumma med fingrarna visar enligt videon att en person är otålig eller frustrerad. Det är också något en person kan göra för att de "inte vet vad de ska göra av sig själva". Dessutom kan det användas som en gest av mer dominanta människor för att uttrycka missnöje.

6. Kroppsspråk med armar och händer

Att korsa armarna är, enligt videon, den vanligaste kroppsspråksgesten. Det är också en gest som barn lär sig väldigt tidigt, och det betyder ofta att de är i trubbel. Eller så är personen helt enkelt kall. Att hålla armarna bakom ryggen indikerar istället att personen är lugn. Att gnida handflatorna mot varandra visar att någon förväntar sig ett positivt resultat och att visa handflatorna indikerar att någon går att lita på.


Bildkälla: TT

7. Vart du riktar din kropp

Din överkropp är som en pil, säger de i videon. Dit du pekar med kroppen, det är där ditt intresse ligger. Om en person på ett möte inte är riktad mot personen som pratar är det för att de inte är intresserade, eller inte håller med om det som sägs. Samma sak gäller på en dejt, om personen lutar sig bort från den andre så kommer det antagligen inte bli ni två.

8. Handskakningar

En vek handskakning visar på att en person saknar beslutsamhet och engagemang. Att skaka hand med båda händerna underifrån visar att en person är ärlig och kontaktsökande. Om det är med två händer fast ovanifrån visar det på dominans.


Bildkälla: Pixabay

9. Kroppsspråk avslöjar lögner

Om en person tittar uppåt åt höger visar det på att den tänker, inte att den använder minnet. Ett annat tecken på att någon ljuger är torr mun, så om de slickar sig om läpparna eller sväljer konstigt är det ett tecken på att de ljuger.

10. Flirta med kroppsspråk

När en person flirtar så kopierar de den andres kroppsspråk för att visa att ni är på samma våglängd. Men se till att inte gå till överdrift, det kan bli väldigt märkligt.

Vill du ha fler dejtingtips kan du kolla in vad killar tycker är det osexigaste hos tjejer i videon under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Tänker du på ditt kroppsspråk?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela