Fredag 23 Apr
Stockholm

Här är länderna som älskar sexleksaker mest – Sverige i topp

Det verkar som att norden är lite extra glada i sexleksaker.
1 av 3
Det verkar som att norden är lite extra glada i sexleksaker. Foto: TT
På första plats kommer nämligen Danmark.
2 av 3
På första plats kommer nämligen Danmark. Foto: TT
Men var hamnar Sverige egentligen?
3 av 3
Men var hamnar Sverige egentligen?. Foto: TT

Vissa länder är piggare på sexleksaker än andra, och det verkar som att vi i Sverige är extra glada i att hotta upp det med just leksaker.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Du känner nog minst en person som äger någon form av sexleksak, det är ändå ganska vanligt i Sverige. Men hur vanligt är det egentligen?

Många kanske tror att det är länder så som Japan, Tyskland eller USA som skulle ta hem segern när det kommer till hur mycket folk använder sexleksaker, men det stämmer faktiskt inte.

Enligt sajten Vouchercloud, som tagit fram statistik på hur mycket olika länder söker på sexleksaker, är det faktiskt norden som tar hem segern, det skriver Metro UK.

Bildkälla: TT
Bildkälla: TT

Genom att översätta olika sexleksaksord och sedan ta fram Google-historik på hur ofta personer söker på orden har de kommit fram till exakt vilka länder som gillar att hotta upp det lite extra i sängen.

På första plats kommer faktiskt Danmark med 118 sökningar på sexleksaker per 1 000 internetanvändare. På andra plats kommer Sverige med 115, och på tredje plats kommer Grönland med 108.

Kanske handlar det om de kalla vintermånaderna som gör att vi måste stanna hemma en hel del, eller så är de nordliga regionerna av världen helt enkelt lite mer välkomnande mot just sexleksaker än resten av världen.

Efter topp tre kommer lite mer förväntade länder så som USA, Storbritannien, Nederländerna och Ryssland. På sista plats kommer Burkina Faso, följt av Uganda och Nigeria.

Kolla in topplistan här under.

Bildkälla: TT
Bildkälla: TT

Så här ser det ut i resten av världen. Desto mer lila ett land är desto högre upp på listan kommer det.

Bildkälla: TT
Bildkälla: TT

Någon som också gillar sexleksaker är den här hunden som hittade en på sin promenad, och sedan vägrade släppa den. Du kan se mer i klippet nedan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Äger du en sexleksak?
Tack för din röst!
Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela