Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 anledningar till att du känner dig kissnödig hela tiden

- 27/06/2017, 16:24 -
Anledningar till varför du blir kissnödig så ofta
1 av 3

Det finns flera anledningar till att du kan känna dig kissnödig.

Shutterstock/TT/Pixabay (montage)

Jobbigt att vara kissnödig
2 av 3

Det kan vara riktigt jobbigt.

TT

Bråttom till toalett
3 av 3

Men lugn, det finns hjälp att få.

TT

Det finns faktiskt fler anledningar än urinvägsinfektion till att du kan känna dig kissnödig hela tiden.

Många tjejer har nog upplevt känslan av att känna sig kissnödig hela tiden, men när man sedan försöker gå och kissa så kommer det bara några ynka droppar. 

Nyheter24 har pratat med Nina Bohm-Starke som är docent och överläkare på Kvinnokliniken på Danderyds sjukhus i Stockholm. Enligt henne finns det många olika anledningar till att man kan känna sig kissnödig, men att det finns några som är lite vanligare än andra. 

1. Urinvägsinfektion

Den antagligen mest välkända anledningen till att man kan känna sig kissnödig är urinvägsinfektion. För att ta reda på om det är urinvägsinfektion som ligger bakom. Du kan köpa hemmafester för att kolla om du lider av urinvägsinfektion på Apoteket, eller göra ett test på din vårdcentral.

2. Uretrit

– Uretrit är en form av katarr eller irritation i urinröret som inte är helt ovanlig. Det kan skapa en trängningskänsla men när man försöker kissa kommer inte något. Det kan också orsaka smärta under samlag eftersom det handlar om en inflammation. Det kan vara lite svårt att få bukt med så det är bra att söka hjälp så man kan få en behandling, säger Nina Bohm-Starke. 

Bildkälla: Shutterstock

3. Klamydia

– Ett av symptomen för klamydia kan vara att man känner sig kissnödig om det har satt sig i urinröret. Det är därför man ombeds lämna även urin vid ett klamydiatest.

4. Mykoplasma

– Även könssjukdomen mykoplasma, som orsakas av en bakterie som ofta angriper livmoderetappen kan orsaka en känsla av att vara kissnödig. 

5. Spänd bäckenbotten

– Vissa har spända bäckenbottenmuskler, vilket inte tillåter dem att tömma blåsan helt vilket gör att man känner sig kissnödig. Kvinnor ska kunna "släppa ner" sin bäckenbotten när man urinerar eller har sex. Kan man inte det kan det betyda att man är spänd, men då brukar man också känna smärta under samlag. 

– Vilket kan skapa en ond spiral mellan fysik och psyke. Men har man inte andra symptom än kissnödighet är det antagligen inte så att man har spänd bäckenbotten, förklarar Nina Bohm-Starke för Nyheter24. 

Bildkälla: TT

I spelaren under kan du kolla när Youtube-stjärnorna kollar om man kan bli så rädd att man kissar på sig. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du känt dig kissnödig hela tiden?