1 av 3
2 av 3
3 av 3

Är du smart? Då gör du inget av detta

Det finns några vanor som kan avslöja att du inte är så smart som du kanske tror.


De flesta i världen anser sig nog vara mer eller mindre intelligenta, men många har en tendens att överdriva sin egen smarthet, skriver Independent. 

Då kan det vara värt att kolla in de här vanorna som kan avslöja om du faktiskt är smart eller inte. 

1. Du skyller dina misstag på andra

Det är både oprofessionellt, ser dumt ut och gör att du framstår som oskön. Enligt författaren Travis Bradberry som skrivit boken "Emotional Intelligence 2.0." ska man "äga" sina misstag. 

– Stå ansvarig. Om du hade en roll – oavsett hur liten – oavsett vad som hänt. Sekunden du börjar peka finger kommer folk börja se dig som en person som inte står för dina handlingar, säger han. 

Enligt en studie reagerade smarta människor annorlunda på misstag än andra, eftersom smarta människor vet att varje misstag är en chans att lära sig något nytt. 

2. Du måste alltid ha rätt

Smarta människor har det enklare att förstå och sätta sig in i andras känslor och argument när de är i en konflikt. Smarta människor är också öppna för att ta in ny information. 

Medan mindre smarta personer är fast i sina egna argument och kommer argumentera för sin sak, obevekligen, tills den andra parten ger upp. 

Giphy

3. Du reagerar på konflikter med ilska och aggression

Även smarta personer kan så klart bli arga, men mindre smarta personer reagerar alltid med ilska eller aggression när de känner att de inte har kontroll över en situation. 

Enligt en studie gjord på 600 personer så kom forskarna fram till att personer med lägre IQ betydligt oftare agerade aggressivt. 

4. Du ignorerar andras behov och känslor

Smarta personer brukar vara mer empatiska än andra, vilket ger dem en större förståelse för att människor kan tänka och reagera olika på saker. 

Medan mindre smarta personer har det mycket svårare att förstå andras synvinkel, de har även svårare att förstå varför de ska agera till en annan människas behov utan att få något i utbyte. 

Giphy

5. Du tror du är smartare än andra

Smarta personer är inte rädda för att hjälpa andra att bli bättre, detta eftersom de inte är rädda för att bli "överskuggade". 

Korkade människor har istället en tendens att baktala personer för att se nättre ut själva. De tycker också de står över andra, vilket gör att de snabbt kan döma andra, skriver Independent

Betvivlar du dock mänsklig intelligens på det stora hela så kan du kolla in den här videon som visar varför katter är smartare än människor. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du göra några av de här sakerna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp på attackrapporter

Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

2 timmar sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

3 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.