Det finns saker som vi bara inte tål.
1 av 3
Det finns saker som vi bara inte tål. - Foto: Pixabay
Men det verkar vara olika för tjejer och killar.
2 av 3
Men det verkar vara olika för tjejer och killar. - Foto: Pixabay
Killar irriterar sig på bland annat Illojalitet.
3 av 3
Killar irriterar sig på bland annat Illojalitet. - Foto: Pixabay

De här fem karaktärsdragen irriterar tjejer och killar mest

Det finns några saker som personer kan göra mot oss som känns värre än något annat, och det verkar vara olika för killar och tjejer.


Vissa saker andra människor gör kan få det att krypa av ilska i kroppen på oss, och det visar sig att det kan vara olika saker som triggar tjejer och killar enligt danska genusforskare. 

En undersökning som gjorts av Yougov för Søndagsavisen har nämligen kartlagt vilka grejer tjejer och killar mest hatar att folk gör mot dem. 

I tjejers fall blev det när personer är nedlåtande eller översittare, som att kalla personen för "lilla gumman" eller inte ta personen på allvar. 

Bildkälla: Pixabay

– Män har kulturellt sätt haft det enklare i samhället. De får oftare komma till sin poäng utan att få nedvärderande kommentarer eller skeptiska blickar jämfört med kvinnor, förklarar genusforskaren Kenneth Reinicke för tidningen. 

Han tror också att anledningen till att män i större utsträckning är nedlåtande mot kvinnor är för att de har en föreställning om att män generellt sätt är mer kompetenta än kvinnor. 

För män var den största hatframkallaren istället illojalitet. Kenneth Reinicke tror att den här skillnaden beror mycket på mäns relation till sina vänner och hur män pratar om känslor.

– Kvinnor pratar ofta om känslor i sina vänrelationer medan män har lite svårare för det. Men män vet ändå vilka de står bakom och hör samman med. Hos de flesta män finner man koder om att man står upp för varandra och håller tyst om vad man vet om varandra, säger han. 

De mest irriterande karaktärsdragen för tjejer:

  1. Vara nedlåtande 36 procent
  2. Bristande empati 30 procent
  3. Egoism 25 procent
  4. Illojalitet 21 procent
  5. Baktala någon 16 procent

De mest irriterande karaktärsdragen för killar:

  1. Illojalitet 28 procent
  2. Egoism 23 procent
  3. Vara nedlåtande 23 procent
  4. Bristande empati 20 procent
  5. Inställsamhet 18 procent

Totalt svarade 1 038 personer på undersökningen, skriver Søndagsavisen.

En annan person som lyckats göra något som får hela internet att hata honom är den här killen, kolla varför i spelaren under. 

Läs också om att kvinnor har sitt bästa sex när de är 36 år och uppåt

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med undersökningen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

JO utreder Kinberg Batras rekryteringar

17-åring häktad efter mordet i Skärholmen

En 17-årig pojke häktas misstänkt för grovt skyddande av brottsling efter mordet i Skärholmen. Han förnekar brott, säger hans advokat Diyar Beddiro.

Polisen i Ljungby rapporterar om brand

"Larm om villabrand", skriver polisen på sin hemsida.

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Astronomer har hittat galaxens hittills mest massiva svarta hål som bildats vid kollapsen av en stjärna, Gaia BH3. Hålet är 33 gånger mer massivt än solen.

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.