Finns det någon ålder då du faktiskt borde sluta gå på nattklubb?
Finns det någon ålder då du faktiskt borde sluta gå på nattklubb? - Foto: Montage TT

När du är så här gammal ska du sluta gå på nattklubb

Kolla om det är dags för dig att sjunga på sista refrängen.


Har du börjat tröttna på att gå ut?

Håll ut. Passa på innan du blir för gammal.

För visst kan man bli för gammal för att gå ut och klubba. I alla fall enligt en ny studie som hävdar att när en fyller 37 – då är det dags att vända i dörren.

Det är 5 000 vuxna som har deltagit i en studie gjord av Currys PC World, som har delat med sig av sin syn på hur gammal en egentligen bör vara för att klubba, vilket Indy100 har skrivit om.

Och 37 procent av deltagarna tyckte faktiskt att det var tragiskt att se människor i 40- och 50-års åldern festa med 20-något-åringar.

Som tur är började de flesta som är i den tidiga 30-årsåldern trappa ner på klubbandet – och köper hellre med sig mat hem.

En del av anledningarna tros vara att det inte är särskilt billigt att gå ut. Inte för att det egentligen är billigare att köpa hem mat, dricka och snacks – men ändå.

Bildkälla: TT

60 procent av deltagarna ansåg just att det har blivit för dyrt för att gå ut. Men 29 procent ansåg även att bakfyllan var en anledning till att sluta.

Enligt Matt Walburn, som är kommunikationsdirektör på Currys PC World finns det bakomliggande orsak.

– Det kommer en tid då vi uppskattar bekvämligheten med att vara hemma framför ett hektiskt, socialt liv. Det kan ofta vara ett drag att vara den sociala fjärilen på fester, säger Walburn enligt Indy100.

Läs också om varför människor gillar att festa

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du klubba när du passerar 37?
Tack för din röst!