Gillar du att napa?
1 av 3
Gillar du att napa? - Foto: Pixabay
I så fall borde du göra det vid den här tiden på dagen.
2 av 3
I så fall borde du göra det vid den här tiden på dagen. - Foto: Pixabay
Men se till att inte sova för länge.
3 av 3
Men se till att inte sova för länge. - Foto: Pixabay

Det här är den bästa tiden på dagen att ta en tupplur

Känner du dig seg och planerar att ta en tupplur någon gång under dagen finns det en tid som är bättre än andra.


Vissa människor har det extremt lätt att somna lite varstans på bara några minuter, för andra är det helt omöjligt. Tråkigt nog för de som har det svårt att somna på dagen finns det stora fördelar med att ta en tupplur – och speciellt vid en viss tid, skriver Independent. 

Den tid som det enligt forskare ska vara bäst att ta sig en liten tupplur är vid klockan tre på eftermiddagen. Detta på grund av vår dygnsrytm som har en tendens att dippa vid tresnåret. 

Många känner också av en viss tröghet sådär efter lunch, vilket även det är en av förklaringarna. 

Dock är det viktigt att se till att du inte slumrar till för länge. Den perfekta tiden för en tupplur är 20 till 30 minuter. Sover du längre än så kan du hamna i djupsömn, vilket kan resultera i att du kan känna dig nyvaken och lite groggy i upp till en timme efter att du vaknat. 

Dessutom kan en längre lur också göra det svårare att somna på kvällen, vilket såklart inte är speciellt bra om du försöker undvika sömnbrist på dagen. 

För den som brukar ta sig en liten lur på eftermiddagen kommer faktiskt flera bra hälsoeffekter också. Bland annat är man mer alert och kreativ efter en tupplur, man löper också mindre risk att begå misstag eller vara med om olyckor, skriver Independet. 

Så om du vill börja napa på jobbet kan det vara en bra idé att fråga din chef om du skulle kunna få nicka till där runt tre. 

I spelaren under kan du se sju anledningar till att du borde sova naken. 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du ta tupplurar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.