Stockholm

7 saker som ger dig absolut mest kroppslig njutning

Vad ger egentligen människor maximal fysisk njutning.
Vad ger egentligen människor maximal fysisk njutning. Foto: Pixabay

Att till exempel nysa ger kroppen njutning. Men vad kan en mer göra för att uppleva kroppslig njutning?


Läs mer

Det finns saker vi kan göra för att få njutningskänslor rent fysiskt. I en studie gjord av YouGov för danska Søndagsavisen, fick personer svara på vad som gav dem mest njutning. 

Det visade sig att saker vi gör som antingen förs in i vår kropp eller ut ur vår kropp gav mest njutning. 

Det här blev resultatet:

1. Orgasm

Kanske inte direkt förvånande. När vi når klimax så utsöndras en hel rad av hormoner som får oss att känna oss "on top of the world". Reaktionen är dessutom explosiv. Hos män håller en orgasm i fem till tio sekunder medan det hos kvinnor kan hålla i en halv minut. 

2. Kissa när du är jättekissnödig

Att hålla sig från att kissa kan faktiskt göra så att du känner smärta. När du kissar är det egentligen frånvaron av smärtan som gör att det känns så skönt. 

3. Dricka när du är riktigt törstig

Det är som en öken i din mun. Du får äntligen svepa ett iskallt glas vatten. Finns det något bättre? Kroppen är snabb med att belöna dig med måbra-hormoner när du dricker vatten. 

Bildkälla: TT

4. Äta när du är vrålhungrig

Att gå runt hungrig är bland det värsta som finns. Hela kroppen skriker efter mat. Därför är det kanske inte så konstigt att du mår bra när du äntligen får mat. Kroppen utlöser också dopamin vilket är ett hormon som får dig att känna dig lycklig. 

5. Bajsa när du knappt kan hålla dig

När avföringen passerar genom och ut ur dig så sänks ditt blodtryck och en känsla av lättnad och vällust fyller dig. 

6. Klia dig

Att klia dig på ett ställe där det kliar är bland det bästa som finns. När du kliar så utlöser kroppen en slags bedövning eftersom att kliandet fungerar så att du lurar kroppen att det finns smärta istället för klåda. Du lurar hjärnan att skifta fokus. 

7. Nysa

Nysningar är en reflextingad reaktion. Det betyder att det inte är något du kan styra över. Anledningen till att nysningar kom med på listan är för att det är, precis som ovanstående, en sorts "utlösning". En nysning fungerar i många mån likt en orgasm. En stark reaktion som får kroppen att spännas snabbt för att sedan ebba ut.  

Källa: Illustrerad Vetenskap

Läs också om kondomen med inbyggd vibrator

Håller du med listan?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.