3 vetenskapliga bevis på att det är bäst att vara det yngsta syskonet

- 25/09/2017, 10:34

TT

Är du yngst i din syskonskara? Grattis, då är du både smartare och har större chans att bli miljonär.

Om du är yngst i syskonskaran kommer du älska det här, för det finns faktiskt flera vetenskapliga anledningar som visar att det yngsta syskonet är bättre.

1. Du är roligare

En tidigare studie från YouGov visade att det yngsta syskonet är roligast. I studien undersöktes personligheter hos yngre och äldre syskon. Det visade sig att de yngre såg sig själva som roligare och de äldre som mer organiserade och framgångsrika, vilket Independent tidigare har skrivit om. 

2. Större chans att du blir miljonär 

Du är roligare, och har större chans att bli miljonär. Så bra. En studie som gjordes av forskare vid universitet i Reading och Birmingham visade nämligen det för ett par år sedan. 6 300 brittiska personer deltog i studien, vilket Elite Daily har skrivit om. 

I en familj med två barn var det en en chans på 49 procent att det yngsta syskonet blev sin egen chef senare i livet. Man tror på att det har att göra med att småsyskon är mer risktagande. 

3. Du är charmig och öppensinnad 

Psykologen Catherine Salmon säger till sajten RealSimple att personer som är yngst i syskonskaren ofta är charmigare, mer öppensinnade och risktagande (vilket även tros vara anledningen till varför de blir chefer). 

Anledningen ska vara att föräldrar inte har lika hårda regler för det yngsta barnet, samt att vissa föräldrar har det bättre ställt ekonomiskt än när de blir föräldrar för första gången. 

TV: Emilies bror trodde de skulle till Ica – fick romantisk överraskning 

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du det yngsta syskonet?