Händer det något om man inte tar sitt p-piller samma tid varje dag?
1 av 3
Händer det något om man inte tar sitt p-piller samma tid varje dag? - Foto: Pixabay/TT
Nyheter24 har pratat med en expert.
2 av 3
Nyheter24 har pratat med en expert. - Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Det här händer om du inte tar p-piller samma tid varje dag

Ibland kanske det händer att man glömmer bort och ta sitt p-piller. Vad händer egentligen då?


Kanske har du glömt ett p-piller några timmar och kommit på det senare på kvällen igen. Händer det egentligen något då, vad ska man göra eller behöver man egentligen oroa sig? 

Något som är viktigt när man tar p-piller är att man tar det regelbundet, men om det skiljer några timmar någon gång spelar det inte så stor roll. Men det får inte gå mer än 36 timmar mellan två p-piller, skriver UMO.

Går det längre tid än 36 timmar så finns en risk att du inte längre är skyddad mot graviditet. 

– Det händer ingenting så länge det aldrig går mer än 36 timmar mellan två p-piller. Men om du får mellanblödningar och vet med dig att du tar dina p-piller oregelbundet, kan du testa att ta p-pillret vid samma tid varje dag, förklarar Therese Zetterqvist Eriksson som är samordnande barnmorska på UMO och 1177 för Nyheter24.

– Då brukar det ordna till sig. Ett bra tips är att ställa din mobil på ett dagligt, återkommande alarm som påminner dig.

TV: Tar du p-piller och dricker energidryck? Då måste du veta detta

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du glömt ett p-piller någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två unga män döda i våldsam krasch

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny dna-metod kan identifiera brottsoffer

En ny dna-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.