Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här händer om du inte tar p-piller samma tid varje dag

- 23/10/2017, 13:37 -
Händer det något om man inte tar sitt p-piller samma tid varje dag?
1 av 3

Händer det något om man inte tar sitt p-piller samma tid varje dag?

Pixabay/TT

Nyheter24 har pratat med en expert.
2 av 3

Nyheter24 har pratat med en expert.

TT

3 av 3

TT

Ibland kanske det händer att man glömmer bort och ta sitt p-piller. Vad händer egentligen då?

Kanske har du glömt ett p-piller några timmar och kommit på det senare på kvällen igen. Händer det egentligen något då, vad ska man göra eller behöver man egentligen oroa sig? 

Något som är viktigt när man tar p-piller är att man tar det regelbundet, men om det skiljer några timmar någon gång spelar det inte så stor roll. Men det får inte gå mer än 36 timmar mellan två p-piller, skriver UMO.

Går det längre tid än 36 timmar så finns en risk att du inte längre är skyddad mot graviditet. 

– Det händer ingenting så länge det aldrig går mer än 36 timmar mellan två p-piller. Men om du får mellanblödningar och vet med dig att du tar dina p-piller oregelbundet, kan du testa att ta p-pillret vid samma tid varje dag, förklarar Therese Zetterqvist Eriksson som är samordnande barnmorska på UMO och 1177 för Nyheter24.

– Då brukar det ordna till sig. Ett bra tips är att ställa din mobil på ett dagligt, återkommande alarm som påminner dig.

TV: Tar du p-piller och dricker energidryck? Då måste du veta detta

Har du glömt ett p-piller någon gång?