Kött stekt i en panna. Till höger en ballongpenis. Kollage
Teflonpannor kan påverka spermierna. - Foto: Claudio Bresciani/Staffan Löwstedt/TT

Forskarnas nya varning: teflonpannor kan ge liten penis

Kemikalier i teflonpannor kan sabba fertiliteten och påverka penisstorleken, visar ny italiensk forskning.


Att teflonpannor kan innehålla vissa kemikalier och gifter är inget nytt. Men nu har forskningen gjort nya framsteg på området. 

En ny studie visar att kemikalierna i teflonpannor kan påverkar hormonerna, spermakvaliteten och till och med penisstorleken. 

Genom att undersöka nära 400 gymnasiekillar i Italien kunde forskarna visa på att de som utsatts för teflonkemikalier i genomsnitt hade ungefär 1,5 centimeter kortare penisar. 

Mer korv kan ge mindre korv (Foto:Unsplash)

Även omkretsen var mindre hos teflongrabbarna, skriver Huffington Post. 

Men inte nog med det! Enligt studien kan kemikalierna också orsaka sämre rörlighet för spermierna, något som påverkar förmågan att få barn negativt, skriver Huffington Post. 

Det är kemikalierna PFOA och PTFE som är boven i dramat. Men det är inte bara dåligt för oss människor. Enligt Kemikalieinspektionen är dessa ämnen extremt stabila och tar lång tid att brytas ner. Spår av kemikalierna har hittats i flera djur, bland annat i isbjörnar vid Arktis.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du teflonpanna hemma?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Är du sugen på nytt jobb? Nyheter24 listar sex yrken där chansen till jobb är mycket stor och månadslönen är över 40 000 kronor.