Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskarnas nya varning: teflonpannor kan ge liten penis

- 10/12/2018, 07:53

Kemikalier i teflonpannor kan sabba fertiliteten och påverka penisstorleken, visar ny italiensk forskning.

Att teflonpannor kan innehålla vissa kemikalier och gifter är inget nytt. Men nu har forskningen gjort nya framsteg på området. 

En ny studie visar att kemikalierna i teflonpannor kan påverkar hormonerna, spermakvaliteten och till och med penisstorleken. 

Genom att undersöka nära 400 gymnasiekillar i Italien kunde forskarna visa på att de som utsatts för teflonkemikalier i genomsnitt hade ungefär 1,5 centimeter kortare penisar. 

Teflon
Mer korv kan ge mindre korv (Foto:Unsplash)

Även omkretsen var mindre hos teflongrabbarna, skriver Huffington Post. 

Men inte nog med det! Enligt studien kan kemikalierna också orsaka sämre rörlighet för spermierna, något som påverkar förmågan att få barn negativt, skriver Huffington Post. 

Det är kemikalierna PFOA och PTFE som är boven i dramat. Men det är inte bara dåligt för oss människor. Enligt Kemikalieinspektionen är dessa ämnen extremt stabila och tar lång tid att brytas ner. Spår av kemikalierna har hittats i flera djur, bland annat i isbjörnar vid Arktis.

Har du teflonpanna hemma?