Kan man duscha och bada med en ny tatuering?

- 16/03/2019, 22:47

Hur ska man torka sig när man duschat om man har en ny tatuering? Varför lossnar det flagor? Vågar jag bada? Här är precis allt du behöver veta!

Att tatuera sig är inte bara skoj, det är också väldigt vanligt. 

Men hur funkar det med vatten, duscha och bada när man skaffat sig en ny fin gaddning? Här är några saker du måste ha koll på.

Ja, du kan duscha, men inte bada

Men tänk på att inte få för mycket vatten på din nya tatuering. Låt vatten rinna över tatueringen en kort stund, men skrubba inte. Du bör undvika att bada i bassäng eller badkar ett par veckor efter tatueringen. 

Byt ut din lyxiga parfymtvål mot en snäll luktfri tvål. Tatueringsproffsen på Living Canvas rekommenderar till exempel Dove.  

När du duschar kan bläckflagor lossna från tatueringen. Det är helt normalt, men pilla inte på lösa flagor. 

Torka så försiktigt som möjligt

Det allra bästa är att låta tatueringen lufttorka. Men om du verkligen måste använda handduk är det viktigt att du inte skrapar på tatueringen. ”Dutta” istället försiktigt med handduken. 

Tänk också på att du bör undvika att svettas för mycket. Se också till att tatueringen inte får för mycket solljus. Att åka på solsemester med ny tatuering är alltså en riktigt dålig idé. 

Tatueraren har stenkoll

Din tatuerare har förhoppningsvis lång erfarenhet av eftervård, och kan ge dig värdefulla råd. Fråga vad hen rekommenderar för produkter och eftervård. Lyssna på vad din tatuerare säger!