Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskning visar: Desto större bröst desto mindre träning

- 15/08/2019, 17:45

Sitter du på ett par jättekanoner till bröst? Då är det också större risk att du lever ett stillasittande liv, det menar en ny australisk​ studie.

Desto större bröst – desto mindre träning. Det är summan av kardemumman av en ny studie som har undersökt korrelationen mellan bröststorlek och aktivitet. 

Forskargruppen, med sin bas i Australien, ville ta reda på varför så pass många kvinnor är stillasittande, och de tog avstamp i tuttarna. 

Skannade deltagarnas bröst 

Forskarna studerade totalt 355 kvinnor i åldrarna 18-75. Varje deltagare fick göra en tredimensionell scanning av sina bröst för att mäta storleken exakt. Brösten delades sedan in i kategorierna "små", "medium", "stora", och "väldigt stora". 

Resultatet? Jo, att stora bröst leder till mindre träning. 

Träning
Bildkälla: Pixabay

Större bröst leder till ett mer stillasittande liv 

Det man kunde se var att nivån av aktivitet generellt minskade ju större bröst deltagaren hade. Anledningen till varför framkom sedan i samtal med kvinnorna – nämligen att det är svårt att träna med ett par jättekanoner. Bland annat blir det tungt och det kan även göra ont vid mer högintensiv träning. 

Vissa av kvinnorna rapporterade att de till och med använde två sportbh:ar i ett försök att hålla allting på plats. 

Forskarna rekommenderar 

Vad ska man då göra om man har stora bröst men ändå vill leva ett aktivt liv? Jo, vattenträning, enligt forskarna. 

– Simning och andra vattenbaserade aktiviteter så som vattenaerobics kan vara idealt för de med större byst, eftersom de flytande krafterna av vattnet saktar ner bröstens nedåtgående rörelse förklarar forskaren Celeste Coltman för New York Times.

Läs även: Får man större bröst av att dricka sojamjölk? Experten svarar