Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nasa varnar för " planet-dödare " som rusar mot jorden

- 23/11/2019, 09:03

Nasa har skickat ut en varning för asteroiden 1994 KW, som sägs kunna förstöra planeten vid en eventuell kollision.

Nasa varnar nu för asteroiden 1999 KW4, eller 66391 Moshup som den också kallas för.

Asteroiden som färdas i hela 74 029 kilometer i timmen och är cirka 3 kilometer bred, skulle kunna skapa stor förödelse om den slog ned i jorden, skriver International Business Times.

Asteroiden 1999 KW4 rör sig mot jorden
Asteroiden är cirka 3 kilometer bred. Bildkälla: Shutterstock

Enligt CNEOS, alltså Nasas center för att upptäcka och identifiera objekt nära jorden, kommer asteroiden att vara nära att kollidera med jorden den 25 maj 2036. Så det är ett tag kvar

Asteroiden förväntas då vara cirka 2 253 000 kilometer från jorden. Vilket såklart låter som en bit, men i rymdens värld är väldigt nära.

Förödande konsekvenser

Skulle 1999 KW4 slå ner i jorden hade konsekvenserna minst sagt varit förödande. För det första skulle tryckvågen från nedslaget röra sig till flera olika platser på jorden, och inte nog med det så skulle även ett massivt moln av skräp och gas stiga. 

Molnet skulle vara så pass tjockt att solens ljus till och med inte skulle kunna penetrera det, skriver International Business Times.