Borttappad tiger söker sin kompis – men vem är ägaren?

Nyheten om bortglömda gosedjuret Tiger har spridits som en löpeld i sociala medier efter att busschauffören Anders lagt ut en annons på Facebook.
– Jag tänkte att någon saknar sitt gosedjur, säger Anders till Nyheter24.


Är du ägaren?

Tiger har fortfarande inte hittat sin ägare.

Känner du igen gosedjuret eller är det rentav ditt? Gå då in på Facebooksidan BussChaffisen och lämna ett meddelande eller en kommentar.

Tipsa oss!

Känner du någon, eller några, som har gjort något bra för andra människor eller djur?

Maila då oss så kontaktar vi er!

tips@nyheter24.se

STOCKHOLM. Busschauffören Anders, 53, lade upp en annons på sin Facebooksida om det bortglömda gosedjuret Tiger som han fann på bussätet i en ryggsäck i måndags.

Hans inlägg har delats mer än 9 600 gånger och över 400 000 människor har nåtts av bilden på tigern med armen om ägarens ryggsäck.

Hittade ryggsäcken på sätet

Anders har jobbat som busschaufför i 14 år och han kan inte minnas någon annan gång som borttappade leksaker har hittats.

– Det händer inte ofta – eller knappt – att någon glömmer gosedjur. Oftast är det handskar och paraplyer, säger Anders till Nyheter24.

Det var i måndags när Anders skulle gå av sitt pass som han upptäckte en rosa barnryggsäck på sätet. När han öppnade ryggsäcken fann han gosedjuret.

– Jag tänkte att jag lägger ut bilden på Tiger tillsammans med ryggsäcken så kanske någon av barnets kompisar känner igen den lättare när de ser bilden.

Har sällskap på bussen

Det har nu gått tre dagar och ännu har ingen ägare hört av sig. Och även om det är tråkigt så är det desto roligare för Anders som nu har sällskap på sina resor.

Senast igår satt Tiger bakom ratten och i dag ville han inte gå upp ur sängen.

– Haha, ja, han följer med mig. Jag tänkte att ägaren skulle tycka att det var roligt att få veta vad Tiger har gjort de dagar han inte har varit med sin ägare.

Anders avslöjar skämtsamt att han också upptäckte att Tiger åt ostbågar i går.

– Till en början förnekade han det så jag bad honom att visa händerna för jag tänkte ju att de skulle vara gula av ostbågarna men så kom jag ju på att hela han är gul.

Haha, tigern var ju lite klurig, men hur kommer det då att kännas när ni skiljs åt?

– Haha, ja du… Jag kanske får ställa upp som barnvakt någon gång – eller tigervakt, säger Anders och skrattar högt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!