Här kysser giraffen sin döende skötare farväl

Mario låg inför döden med en sista önskan om att få säga hejdå till djuren han jobbat med. Bilderna på deras farväl har fått mångas hjärtan att smälta.


NEDERLÄNDERNA. En djurskötare och hans favoritdjurs hjärtliga farväl har berört folk världen över. Djurskötaren Mario, som är förståndshandikappad, hade jobbat på Rotterdams zoo större delen av sitt vuxna liv. För några år sedan diagnostiserades han med obotlig hjärncancer och hade som sista önskan att få säga farväl till djuren som han under så många år hade tagit hand om.

Lyste upp

Välgörenhetsorganisation Ambulance Wish Foundation såg till att hans önskan slog in. De ordnade fram en plats till Mario på djurparken där han kunde ligga och ta farväl av djuren, skriver American Live Wire.  

Enligt Kees Veldboer, grundare av Ambulance Wish Foundation, kunde man se på Mario hur mycket besöket betydde för honom. Mario, vars hjärntumör gjort honom förlamad, lyste upp när han fick se djuren.

Giraffen pussar honom 

På bilden som togs under avskedet ser man hur en giraff går fram till Mario och "pussar" honom.

– Det är väldigt speciellt att se att djuren känner igen honom och att de känner på sig att han inte mår bra, sa Veldboer till American Live Wire och fortsätter:

– Det är fint att vi fick möjlighet att hjälpa den här mannen med hans sista önskan. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.