Världens vänligaste restaurangägare har Downs syndrom

Tim Harris gör succé. Nu vill han att fler i samma situation ska följa hans spår. – De är grymma, jag vet att de kan, säger han.


Downs Syndrom

Människor med Downs syndrom har tre exemplar av kromosom nr 21 istället för det normala två, det leder till en utvecklingsstörning som kan variera från mycket lindrig till grav. 

Restaurangen Tim's Place har förmodligen världens gladaste gäster. Ägaren är nämligen 27-årige Tim Harris, som har Downs syndrom. Han är mån om sina kunder. Varje dag pratar han med sina gäster, han leker med barnen och kramar de som vill. 

– Min restaurang är grym, för jag delar ut gratis kramar till alla. De är fantastiska, säger Tim Harris till Smile TV. 

Många gäster 

Tim's Place, som på kort tid blivit världsberömt, kallas världens vänligaste restaurang. Varje dag äter hundratals gäster där och sällan står några platser tomma. 

– Vi försöker bryta alla barriärer i samhället mellan människor som Tim och resten av befolkningen. Många är rädda, rädda för det okända. Och det försöker vi jobba emot, säger pappa Keith Harris. 

Uppmanar andra att ta efter

Tim Harris ser sig själv som ett bevis på att människor med Downs Syndrom kan nå långt i samhället. Samtidigt uppmanar han andra i samma situation att göra det samma och våga tro på sig själva. 

– Jag ser till med människor med Down Syndrom att de ska ta utbildningar och få jobb någonstans, eller driva egna företag. De är grymma, och jag vet att de kan, säger han till Smile TV. 

Se ett rörande inslag om Tim och hans restaurang nedan: 


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.