Världens vänligaste restaurangägare har Downs syndrom

- 22/07/2014, 08:38 -
Restaurangägare med Downs syndrom
1 av 4

Tim Harris, 27.

Faksimil

Äger restaurang
2 av 4

Sammanlagt har han delar ut omkring 47 000 kramar.

Faksimil

Tim Harris
3 av 4

Tim Harris

Faksimil

Downs syndrom
4 av 4

Oftast har han ett stort leende på läpparna.

Faksimil

Tim Harris gör succé. Nu vill han att fler i samma situation ska följa hans spår. – De är grymma, jag vet att de kan, säger han.

Restaurangen Tim's Place har förmodligen världens gladaste gäster. Ägaren är nämligen 27-årige Tim Harris, som har Downs syndrom. Han är mån om sina kunder. Varje dag pratar han med sina gäster, han leker med barnen och kramar de som vill. 

– Min restaurang är grym, för jag delar ut gratis kramar till alla. De är fantastiska, säger Tim Harris till Smile TV. 

Många gäster 

Tim's Place, som på kort tid blivit världsberömt, kallas världens vänligaste restaurang. Varje dag äter hundratals gäster där och sällan står några platser tomma. 

– Vi försöker bryta alla barriärer i samhället mellan människor som Tim och resten av befolkningen. Många är rädda, rädda för det okända. Och det försöker vi jobba emot, säger pappa Keith Harris. 

Uppmanar andra att ta efter

Tim Harris ser sig själv som ett bevis på att människor med Downs Syndrom kan nå långt i samhället. Samtidigt uppmanar han andra i samma situation att göra det samma och våga tro på sig själva. 

– Jag ser till med människor med Down Syndrom att de ska ta utbildningar och få jobb någonstans, eller driva egna företag. De är grymma, och jag vet att de kan, säger han till Smile TV. 

Se ett rörande inslag om Tim och hans restaurang nedan: