Måndag 20 Sep
Stockholm

Kan man bli lyckligare på hundra dagar? – Tina har testat

Tina testade lyckan på hundra dagar.
Tina testade lyckan på hundra dagar. Foto: Privat

Under hundra dagar har Tina testat om hon kan bli lyckligare. Så gick det.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Mer om Tina

Tina Löfström är psykologisk coach.

Hon föreläser, coachar och utbildar människor i "Utvecklande tankesätt" och "Positiv psykologi".

Följ hennes lyckoprojekt här.

SKÖVDE. För hundra dagar sedan skrev Nyheter24 om Tina Löfström, 26, som under den här perioden skulle testa på om hon kunde bli lyckligare, gladare och mer harmonisk.

Hon har testat olika lyckometoder allt har dokumenterats i hennes blogg "Lycklig på 100 dagar".

Den självklara frågan är – blev du lyckligare?

– Ja, det blev jag!

– Det har gått över mina egna förväntningar, både känslomässigt och resultatmässigt. Jag har känt efter hur det känns i kroppen och gjort tester som har visat en tydlig ökning av lyckonivåerna, säger Tina.

Rankade humöret

Tina gick dagligen in på en hemsida där hon rankade dagens humör och hur hon kände sig. Hon erkänner att det precis i början var övervägande neutralt, nästan mer åt det negativa, men mot slutet har hon bara haft positiva dagar.

Tror du att du hade känt annorlunda om du hade utfört projektet under exempelvis hösten och vintern?

– Nej, ledighet och väder påverkar inte lyckan särskilt mycket. Den lyckoökning som man känner av på sommaren orsakas snarare av alla de roliga upplevelser och möten med andra människor, än av vädret och ledigheten. Sommar är alltså ingen garanti för lycka.

Till sist – du måste ge oss tre konkreta tips som har hjälpt dig och som kan hjälpa alla andra smådeppiga.

– Det bästa har varit att våga visa sig sårbar. Det kan tyckas läskigt men det är otroligt effektfullt att våga öppna upp och visa sig svag på det sättet, säger Tina och fortsätter:

– Sedan ska man också njuta av stunden. Uppmärksamma det som händer och det man tycker om. Äter man en glass så kan man njuta av hur god den faktiskt är.

– Till sist så tycker jag att man ska koppla ner nätet då och då. Låta mobilen vila. Man kommer närmare andra, kommunicerar mer och upplever saker på ett helt annat sätt än när man har en telefon mellan sig.

Kommentera
Kopiera länk
Dela