Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

90-årig sköldpadda har fått stödhjul – nu är hon snabbare än någonsin

- 27/04/2015, 23:47
Mrs T fick benet avbitet av en råtta.
1 av 3

Mrs T fick benet avbitet av en råtta.

Faksimil DailyMail

Hon är snabbare än någonsin.
2 av 3

Hon är snabbare än någonsin.

Faksimil DailyMail

Ägarens son fixade stödhjul till Mrs T.
3 av 3

Ägarens son fixade stödhjul till Mrs T.

Faksimil DailyMail

Den gamla sköldpaddan fick benet avbitet av en råtta, men med hjälp av några gamla leksakshjul rullar hon vidare i livet.

Mrs T som sköldpaddan heter är 90 år gammal, men tills helt nyligen tog hon sig fram utan några hjälpmedel. Och enligt BBC var det inte åldern som tillslut tog ut sin rätt, utan en råtta.


Bildkälla: Faksimil DailyMail

Råttan som attackerade Mrs T lyckades bita av en del av hennes framben, och ägaren Jude Ryder trodde nog att det var kört för husdjuret. Men efter att ha spenderat mer än 10 000 kronor på veterinärskostnader började den gamla damen att återhämta sig. Utan ett av sina ben kunde dock sköldpaddan inte gå på egen hand.

Till hjälp kom Judes son, till vardags mekaniskt ingenjör, ett yrke som gjort för att hjälpa sköldpaddor i nöd. Sonen tog ett par hjul från ett leksaksplan, och byggde stödhjul till Mrs T. Resultatet var strålande enligt ägaren Jude:

– De nya hjulen har räddat hennes liv, säger hon till BBC, hon kommer upp i en bra fart, mycket snabbare än innan hon attackerades.