Onsdag 4 Aug
Stockholm

Hon mobbades för sina födelsemärken – nu äger hon hatarna

Hon har en ovanlig sjukdom.
1 av 3
Hon har en ovanlig sjukdom. Foto: Facebook
Nu äger hon hatarna.
2 av 3
Nu äger hon hatarna. Foto: Facebook
Hon har förlikat sig och är nu med i stödgrupper.
3 av 3
Hon har förlikat sig och är nu med i stödgrupper. Foto: Facebook

Hon visar alla mobbare vem som är boss.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

19-åriga Ciera Swaringen föddes med en väldigt sällsynt hudåkomma, melanocytisk nevus, som gör att hela hennes kropp är täckt av födelsemärken.

Märkena på Cieras kropp utgör ingen hälsorisk, men de går inte att ta bort.


– Mina födelsemärken växer ständigt och jag får ofta nya, men jag hoppas att det är något som kommer sakta ner när jag blir äldre, säger Ciera till Hotspot.

Ciera har sedan tidig ålder fått handskas med mobbare som retat henne för hur hon ser ut.

– En dag minns jag när jag var på skolbussen och hörde en kille skratta åt mig och kalla mig för prickig hund. Det tog verkligen på mitt självförtroende. Det fick mig att känna att något är fel på mig.

Men nu, när hon är lite äldre, har hon lärt sig att rocka sina födelsemärken och strunta i alla ignoranta och elaka kommentarer om henne. Och Ciera hoppas på att kunna hjälpa andra med samma tillstånd.

– Jag är så stolt över att vara annorlunda, och i slutet av dagen, alla vi har något med oss själva som är ovanligt, oavsett om det är på insidan eller utsidan, säger hon till Hotspot.

Tidigare i år skrev hon om sin hudåkomma i ett skolprojekt och hittade stödgrupper på nätet där hon insåg att hon inte alls är ensam.

Kommentera (9)
Kopiera länk
Dela