Hon mobbades för sina födelsemärken – nu äger hon hatarna

Hon visar alla mobbare vem som är boss.


19-åriga Ciera Swaringen föddes med en väldigt sällsynt hudåkomma, melanocytisk nevus, som gör att hela hennes kropp är täckt av födelsemärken.

Märkena på Cieras kropp utgör ingen hälsorisk, men de går inte att ta bort.


– Mina födelsemärken växer ständigt och jag får ofta nya, men jag hoppas att det är något som kommer sakta ner när jag blir äldre, säger Ciera till Hotspot.

Ciera har sedan tidig ålder fått handskas med mobbare som retat henne för hur hon ser ut.

– En dag minns jag när jag var på skolbussen och hörde en kille skratta åt mig och kalla mig för prickig hund. Det tog verkligen på mitt självförtroende. Det fick mig att känna att något är fel på mig.

Men nu, när hon är lite äldre, har hon lärt sig att rocka sina födelsemärken och strunta i alla ignoranta och elaka kommentarer om henne. Och Ciera hoppas på att kunna hjälpa andra med samma tillstånd.

– Jag är så stolt över att vara annorlunda, och i slutet av dagen, alla vi har något med oss själva som är ovanligt, oavsett om det är på insidan eller utsidan, säger hon till Hotspot.

Tidigare i år skrev hon om sin hudåkomma i ett skolprojekt och hittade stödgrupper på nätet där hon insåg att hon inte alls är ensam.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.